Är ni i kris Landstingen?

Brukar det inte sägas att ”hamnar man i kris ropar man på hjälp” fast tillvägagångsätten är väldigt olika beroende på vad som har hänt och vem personen är. En enda människa kan exempelvis uttrycka sin kris i sorg, en annan i överdriven glädje, den tredje kan ge ut sin ilska och fjärde personen i bara tystnad, där tårar faller ned som små bäckar.

Jag kan ställa mig frågan vilket tillvägagångssätt har de politiska grupperna när allt ställs på tvären? Som ett exempel Landstinget. Då kan jag tänka. Var det ett sätt av landstingsgruppen att i en undermening ropa på ”HJÄLP” när det uppdagades att de i sin bedrövlighet inte kunnat sköta sina arbeten korrekt. Hör ni så tokigt det låter!

landstingsgruppen Ropar på ”HJÄLP ”i en undermening, men gör det på ett fel och arrogant, kränkande, otrevligt, och elakt sätt, de ber inte om hjälp i ordets bemärkelse utan kräver istället!  Har inte de om några hamnat i krissituationer med sitt slösande av våra skattepengar? Och i sin krisartade enfaldighet sparkar de istället oavbrutet på de som redan har det svårt att överleva, och utövar maktmissbruket panikartat genom att tömma ut pengar till kultur och andra onyttiga saker. Tvärt om i vad det egentligen skulle vara.

Och vi ska och får heller inte glömma, att det även där inom landstinget sitter olika kategorier av ”vanliga” människor men med olika politiska ideologier som också mår dåligt i själva situationen, inte alla kanske men många av dem, och vad kan de som mår illa av sjukvårdsindragningarna åstadkomma, när grupptrycket och de politiska lagarna pressar på så hårt. Många kanske förbannar att de satte sin fot i de politiska salarna, men som alla andra levande varelser är lönen och arbetet det viktiga för att kunna leva och inte slängas ut på gatan. Jag kan för mitt liv inte tro att alla dessa människor är så hårdnackade som de försöker ge sig ut för att vara!

 Är det inte dags nu att separera bort de olika politiska färgerna och försöka vara mänskliga i ett allvarligt problem. Vi här i Sveriges avlånga land borde gå i bräschen för ett starkare band vad det gäller sjuvården och människans hälsa.

Kriser beter sig på olika sätt även inom den politiska ramen, de finns inte bara i familjehemmen.

GÖR OM GÖR RÄTT SLÄPP PRESTIGEN! NI BEHÖVER HJÄLP, VI BEHÖVER HJÄLP VI ALLA BEHÖVER LAGEN OM DEN MÄNSKLIGA RÄTTIGHETEN.

 

annevi@

Denna bild målade jag med vattenfärg en gång för länge länge sen, tänkte den skulle passa till texten. För mig så symboliserar hjärtat allas vår strävan att överleva.

Kramen

   

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.