Peter Olofsson och Roger Winroth

I dagens VK tidning uttalar Peter Olofssons sig med en mening som jag undrar över, den lyder så här, och jag citerar " DET ÄR EN UTMANING" och jag tänker..

Älskar du utmaningar Peter Olofsson? För i så fall kommer du att få en utmaning, och den har redan startat.

 

LAPPLANDS UPPRORET

 

Resten kommer till 2014 landstings valet.

PS. Glöm inte bort att hälsa till NLL: s Gunnar Persson och Kent Ögren DS.

4 kommentarer

 1. Lilian Holloway

  Oavsett var vi befinner oss politiskt, är Lapplandsupproret ett nödvändigt initiativ. Bra att det kommit så här långt. Däremot tror jag inte att vi för en minut ska inbilla oss att det blir någon stor politisk förändring vid landstingsvalet 2014. I både Norr- och Västerbotten har socialdemokraterna sedan ”urminnes” tider styrt landstingen ner i det fördärv vi nu börjar se de fulla konsekvenserna av.
  Det bästa som kan hända just nu, är att partiets medlemmar i båda länen går till kraftfull opposition inom sina egna led och rensar upp.MEN, inlandet är svagt och underrepresenterat, och kustborna överrepresenterat. De behöver mötas och ta ansvar för hela sina län!

  Det andra som behöver hända är att man utreder och genomför borttagande av landsting i Sverige. Efterlängtat för många, och skulle ge helt andra förutsättningar för en levande landsbygd.

 2. Annevi Linder

  Svar till Lilian Holloway (2012-05-31 10:09)
  Gå med i LAPPLANDS UPPRORET om du tycker det är bra och vill förändra, men släng först bort färgpytsen, för nu handlar det om enbart den levande människans ALLA rättigheter till överlevnad i Lappland.
  Vår välfärd här i Lappland UTARMAS OCH PANTSÄTTS PÅ OLIKA SÄTT, och vad jag kan förstå så är det inte bara Socialdemokraternas fel, det finns FLER PARTIER här i Sveriges avlånga land som river och sliter sönder välfärden för oss här i skogarna. Varför försöka sätta politisk färg på medlemmarna i LAPPLANDS UPPRORET. De om några kämpar starkt för den mänskliga andan och inget annat. RÄTTEN ATT TRYGGT FÅ LEVA OCH VERKA I LAPPLAND.
  Vem skulle ta över och ge en levande landsbygd? Ja i så fall skulle det vara LAPPLANDS UPPRORET!

 3. Lilian Holloway

  Färgpytsen är kastad för länge sedan, och det vet du. Men om du nämner valet 2014 som en kommande förändringspunkt, måste jag få ta mig friheten att säga som det är här uppe beträffande politiken. När valet närmar sig brukar upproren lägga sig, och de löften befolkningen fått sig matade med ta över. Varför inte låta Lapplandsupproret få växa fram genom oss alla medborgare i form av ”vad kan jag göra?” Därför vill jag att du berättar för mig och vi andra vad vi kan göra praktiskt för att kunna hjälpa till på våra lokala nivåer. Exempelvis ge oss information på vilket sätt vi andra kan gå med och hjälpa till!

 4. Annevi Linder

  Svar till Lilian Holloway (2012-05-31 17:50)
  Lilian
  Ingen har stoppat Lapplandsupproret att komma fram och växa. Tvärt om så vill gruppen verka för en gemenskap med alla kommuner i Lappland. Grunderna är lagt och håller på att läggas, men det skall väl som med allt annat här i världen bearbetas och slipas.
  Resultaten av Norr och Västerbottens läns landstingspolitik är att de tar bort sjukvården i våra kommuner, och som är det pulserande hjärtat för vår existens och överlevnad. Det ena kommer att i slutändan föda det andra. Får inte kommunerna ha kvar sin sjukvård tappar ALLA all service trygghet och tillväxt i glesbygden.

  Lapplandsupproret menar bland annat att glesbygden skall och måste få leva vidare, och vi alla måste hjälpas åt att säkerställa och få en positiv samhällsutveckling. Ingen skall ta ifrån oss det!

  ALLA är lika värda och ALLA skall ha tillgång till trygg sjukvård oavsett var vi bor här i Lappland!

  Vill du eller flera hjälpa till praktiskt och vara med så har ni adresserna här nedan för att kunna kontakta oss och få information.

  Arbetsgruppen för LAPPLANDSUPPRORET
  Monika Thelin (sammankallande) Lycksele/Kiruna
  Tele: 0730613004.
  Sven Hällerstrand Arjeplog
  Birgit Lindberg Arvidsjaur
  Tele: 0706918695
  Annevi Linder Sorsele
  Tele: 0702762252
  Anitha Westerlund Åsele
  Tele: 0703380133
  Simone Granberg Dorotea
  Tele: 0725117395

  Sedan söker Lapplandsupproret även folk som skulle vilja hjälpa till med namninsamlingen vad det gäller folkomröstningen, och den kommer att starta 4 juni. Om du/ni är intresserad av det så maila till [email protected] Hennes mailadress och information går att finna på hennes Bloggsida i Västerbottens Kurirens blogg, sök på Dorotea ”Ingrid i Bellvik” så kommer du/ni fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.