Tillsammans blir vi starka!

Läste att Lennart Holmlund (S) Umeå skrev på sin VK- blogg att han hade vänner som blev tvingade att skriva under Folkinitiativet för ett levande Västerbottens län – sjukvård för alla, och jag vill skalla ”INGEN MÄNNISKA TAR PENNAN OM INTE DE SJÄLVA VILL FÖRÄNDRA ORÄTTVISAN TILL RÄTTVISAN”.

Vad skulle vi som höll i pärmarna göra då för att tvinga folk att skriva på? Hota med bläckpennan!

Nä..ä Lennart! De som INTE vill pränta ned sina namn på Folkinitiativblanketterna tror jag INTE heller vill komma fram till ockupanterna, de går nog hellre omvägar eller tittar rakt fram och låssas vara osynliga. Så skulle jag göra.

Men det finns också folk som bara kommer fram och vill diskutera och ventilera sina tankar om indragningarna, vill fundera och tänka efter. Jag tror nog att det kan vi respektera.

Ja..a du Lennart, nu säger du väl att jag hotar dig, för här ser du en som är en reklampelare för LAPPLANDSUPPRORET, och kommer att vara ett tag framöver..

 

(OBS! Tofsen på baskern ville ju också synas på, så därför hoppade den upp på plakatet. Ja! Jag tänkte om ni undra..)

STÖD LAPPLANDSUPPRORET

Mot sådana så kallade makthavare som drar in på vår sjukvård i Norrbottens län och Västerbottens Län! Bara ett exempel av flera är som ni alla har hört talas om här i Västerbotten län är DOROTEAUPPRORET! I Norrbottens län KIRUNA SJUKHUS med flera.

STÖD LAPPLANDSUPPRORET mot sådana makthavare som drar in på vår basservice i våra kommuner!

Underskrift

Annevi Linder

 

 

 

 VARFÖR LAPPLANDSUPPRORET?

Vi lapplänningar har tröttnat på att inte få rätt till vård och sjuktransporter som vi är berättigade till, därför går vi samman för att visa hur den krassa verkligheten ser ut för oss.

VILKA ÄR VI?

Vi är vanliga medborgare i inlandskommuner så kallade glesbygdskommuner, i landskapet Lappland.  Vi finns i ett antal grupper i de olika kommunerna, där vi dels arbetar med den problematik som skapats av Landstingen i Norrbottens och Västerbottens län och dels delar med oss information till varandra, diskuterar hur vi ska komma vidare.

VAD VILL VI?

Kort sagt! Uppmärksamma den övriga befolkningen på den katastrofala nedrustningen av sjukvården som pågår hos oss, men även på andra håll i Sverige.

Den av lanstingen omtalade patientsäkerheten måste återinföras i glesbygdssjukvården, samt att vi kommer att lyfta våra sjukvårdsfrågor till riksdags- regerings- och EU nivå.

Vår kamp för att bevara sjukvården i inlandet signalerar även till beslutsfattarna vikten av bassjukvården och annan basal service att inte sabotera de redan etablerade företagens existens.

KÄLLA: En liten del av den text som en av Initiativtagare till Lapplandsupproret Monika Thalin har skrivit.

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.