Det tänkte jag inte på! (del 1)

Att göra bort sig, jag nä..ä..då! Inte gjorde jag det när jag körde hem en kväll från Arvidsjaur.

Jag hade träffat gruppen ”LAPPLANDSUPPRORET” och skulle hem, klockan var cirka halv nio på kvällen när jag lättade från Hotellet.

 

In i bilen, satte i bilnyckeln, startade drog på mig halskragen, och började så smått puttra framåt mot Sorsele. Drog på sådär lite lagom volym på stereon, och låten som kom ut från högtalarna var ”Are you lonesome tonight” med Elvis Presley. Japp det är jag! Sa jag för mig själv och sjöng med i refrängen. 

 

När musiken hade tonat ut, tänkte jag på folket som jag hade träffat den dagen, av det som hade sagts om alla sjukvårdsindragningarna här i Lapplands inland. Hur landstinget bara nonchalerar och verkar inte vilja förena utan istället föranleda sämre villkor inom vård och omsorg för oss människor här i Sverige.

Men jag var ändock vaksam, för det är inte tu tal om det att jag är väldigt rädd för att älgar eller andra lösa djur ska dyka fram på vägen. Kände som inte riktigt igen mig heller i vegetationen, men jag var så in i tänkandet på Landstinget och hur det skulle gå i framtiden att naturen fick vara. Hur det nu än var så på långt avstånd började jag se Kommunens informationstavla.

Men Gu..! Så skönt nu var jag snart hemma och där stod VÄLKOMMEN TILL ARJEPLOG, MED SÅ STORA BOKSTÄVER ATT DE NÄSTAN SKYMDE VÄGEN, och inte nog med det, nästa text kom strax efter SILVERMUSEET stod det på skylten. Precis då ringde mobiltelefonen..

         Är du snart hemma? Det var gubben i den andra änden.

         Jo nästan, svarade jag. Du Hasse! Det står en skylt ”BODÖ” ska jag köra rakt fram då?

         MEN VAA.. som han kunde dra till med.

         Jag vet! jag har kört väldigt fel och jag upptäckte det meeen…

         Har du kört förbi Bodö skylten? Frågade han

         Nej men jag är på väg att göra det, svarade jag.

         MEN FÖR H – VETE KÖR DÅ INTE RAKT FRAM FÖR DÅ HAMNAR DU JU I NORGE. SVÄNG VÄNSTER FÖRE SKYLTEN.

Och.. det gjorde jag, som jag tyckte hamnade jag och vår bil cheva`n i ett bostadsområde för vägen smalnade av. De som bodde där hade ställt farthinder, (ni vet, för att inte bilar skall köra så förbaskat fort igenom), och framför mig stod det något om ”HOTELL SILVERHATTEN”

         Men för faa..n, som JAG kunde dra till det. JAG ÄR JU FÖR H –VETET på väg till Silverhatten!

         Men gumman! (Då hade gubben hunnit lugna ned sig någorlunda) och sa. Köööö..r ti….llbaks, GÖR OM GÖR RÄTT, och kör bara försiktigt rakt fram, du ska bara svänga liii..te till väää..nster när du ser namnskylten på Hotellet, och inte hööö..ger, då kommer du på rätt väg till Sorsele, och kör försiktigt hem.

Vilket virr varr det blev och göra bort sig nä..ä..da inte jag, men dessvärre är detta den sanna berättelsen, och jag i ett enda nötskal. Tur jag inte är rädd att precis göra bort mig, det hör till vardagen och jag har som vanan inne förstår ni, så jag sjöng sen, Are you VILSE tonight.  Japp det är jag! Lade in växeln och körde raka vägen hem.

Men jag måste erkänna att jag var lite förbannad över vad Landstinget hade ställt till med. Det verkar inte bara vara sjukvårdsindragningarna i inlandet.

DE JÄKLARNA FÅR OCKSÅ FOLK ATT KÖRA VILSE!

Hmm.. harkel och mummel.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.