LO Landsorganisationen i Sverige, skärp er!

 

LO jobbar för globalisering som bygger på demokrati och mänskliga rättigheter, inte på ökade klyftor mellan människor, de vill också ge stöd till arbetstagare som utsätts för kränkningar var helst detta sker m.m.

På sidan www.lo.se och sök på (OM LO) där skriver de, och jag som vanligt citerar ” Vi behöver bli många fler som tillsammans engagerar oss i den fackliga kampen för ett mera rättvist samhälle utan diskriminering”

 Eller

 ”Utan förtryck och orättvisor. Det är vår utgångspunkt för vårt engagemang och vår strävan att nå allas lika värde”

Det här är också några av de områden LO prioriterar.

Arbetsmiljön

Avtal och löner

Sysselsättning

Tillväxt

Näringspolitik

Integration

JÄMNSTÄLLDHET

Inom LO (Kommunal arbetarförbundet) kan jag som arbetare också finnas om jag som exempelvis skulle  jobba inom sjukvård, ambulansen, omsorgen, äldreomsorgen, räddningstjänsten och så vidare. MEN!

Jag säger bara LO se över era medarbetare!  För är det okey att era fackliga representanter knycklar ihop ett papper där folket vill lämna fram och visa till er, att det inte finns någon som helst rättvisa inom sjukvården. Är det okey av era medarbetare att knyckla ihop arket där det står att folk kämpar för sin sak att få rättvisa i sjukvårdssystemet, och att folk vill få tillbaks tryggheten för att kunna bo och verka i glesbygds kommuner?

VADÅ STORA! Inte såg jag er som stora och trygga, när jag fick se en av era representanter från ert förbund knyckla ihop flygbladet som jag kom med och lämnade över, då tänkte jag. VAD STÅR LO FÖR IGENTLIGEN? Flygbladet jag lämnade fram såg ut så här.

 

 

LAPPLANDSUPPRORET

VARFÖR LAPPLANDSUPPRORET?

Vi lapplänningar har tröttnat på att inte få rätt till vård och sjuktransporter som vi är berättigade till, därför går vi inlandskommuner samman för att visa hur den krassa verkligheten ser ut för oss.

VILKA ÄR VI?

Vi är vanliga medborgare i inlandskommuner, så kallade glesbygdskommuner, i landskapet Lappland.  Vi finns i ett antal grupper i de olika kommunerna, (Doroteaupproret, Kiruna, Lycksele, Arjeplog, Arvidsjaur, Åsele, Malå, Sorsele.) där vi dels arbetar med den problematik som skapats av Landstingen i Norrbottens och Västerbottens län och dels delar med oss information till varandra, diskuterar hur vi ska komma vidare.

VAD VILL VI?

Kort sagt! Uppmärksamma den övriga befolkningen på den katastrofala nedrustningen av sjukvården som pågår hos oss, men även på andra håll i Sverige.

Den av landstingen omtalade patientsäkerheten måste återinföras i glesbygdssjukvården, samt att vi kommer att lyfta våra sjukvårdsfrågor till riksdags- regerings- och EU nivå.

Vår kamp för att bevara sjukvården i inlandet signalerar även till beslutsfattarna vikten av bassjukvården och annan basal service att inte sabotera de redan etablerade företagens existens.

 

STÖD LAPPLANDSUPPRORET! www.facebook.com/lapplandsupproret

 

Just precis, DET VAR DET HÄR BLADET SOM ÅKTE I PAPPERSKORGEN!

Istället för att ignorera tycker jag att detta blad skulle ha blivit stämplad och klart för att läsas och ta tas på allvar. Det skulle ha sparats och lästs igenom ordentligt och stödjas istället för att nonchaleras. Det är inte för inte att vi i Lapplandsupproret ville att ni skulle läsa och stödja oss. Jag stod inte långt därifrån ska ni veta, för att sedan jag lämnade papperet vänta och se vad LO representanterna skulle göra med papperet. Ni har ju klart och tydligt skrivit att er organisation kämpar för att kränkningar inte skall finnas i samhällen. Står ni för vad ni skriver på www.lo.se

 

Nu är jag snäll och tänker inte säga var det hände, det får ni räkna ut själv. MEN SKÄRP ER!

Eller kan det handla om personligheter och inte organisationen. Ge sig ut för att vara LO – representanter men i själva verket stödjer landstingets sjukvårdsindragningar i vårt inland, varför de slängde papperet. Ungefär som i de olika politiska ideologierna. Ge sig ut för att vara ……… men är i själva verket är någonting annat.

Förresten hur ställer ni er till den frågan att Landstinget har försvårat för vårt glesbygdsinland? STÖDJER NI OSS I VÅR KAMP OCH ORO! Den frågan skulle jag vilja ställa till styrelsens ordförande, om inte jag misstar mig så heter han Karl – Petter Thorwaldsson.

 

 

6 kommentarer

 1. Sven.

  Facket jagar ut företag ur landet, samt diskriminerar de som inte har politikst rätta åsikterna, de som är med sparkas ut förlorar arbete! MAO facket driver på inflationen.

 2. Annevi Linder

  Svar till Sven. (2012-08-21 13:14)
  Ja i ”sånna fall” vad kan man göra? Mer än att protestera och ta dom i örat, försöka duger i alla fall. Det kanske är bättre det än att inte göra något alls. Tack för kommentaren Sven och många kramar till dig

 3. Lilian Holloway

  Annevi!
  Nu får jag ont i magen när jag tänker på lördag och Pärfestival i Ammarnäs. Då tänkte jag delta och ta med namnlistor. Är det så illa som du beskriver kan jag inget annat än att hålla mig för pannan -lever vi i 2012 eller slutet på 1800 +-talet?
  Hälsar Lilian

 4. Annevi Linder

  Svar till Lilian Holloway (2012-08-23 14:32)
  Lilian
  Så var det!

  Det är inte heller lätt alla gånger att lämna ut flygblad eller be om namnunderskrifter. Det tror jag nog du själv har varit med om men i andra sammanhang. kramar

 5. Lilian Holloway

  Annevi!
  Jag var mörkröd vänster under 60-70 talet med Maos lilla röda i näven, så det här känns som att hamna i fållan hos de som inte växte upp och förstod att jämlikhet innebär så mycket mer än ord. Vi bor och lever i en landsända som inte bjuder på mycket från statens sida sett. De miljarder av intäkter som vår natur ger till Sverige får vi idag inte ta del av.

  Vi ska kanske kräva tillbaka de förlorade rikedomarna som i slutändan skulle ge oss oberoende från staten tillbaka? Då kunde vi bygga en lokal värld som fungerar med lokala tillgångar. Var det inte Marx eller Lenin som var på hugget i den typen av frågor?
  Hälsar Lilian

 6. Annevi Linder

  Svar till Lilian Holloway (2012-08-23 18:27)
  Ursäkta att din kommentar tog ett tag att lämna ut, men jag har varit på utflykt. Det jag vet Lilian är att LO – representanten knycklade ihop ”Lapplandsupprorets” papper som handlar om sjukvården och kastade i papperskorgen. Och det skall vara en organisation som utger sig för att vara de som skall se till att människor får ha kvar sina rättigheter och värden. Det tycker jag inte är okey! Sedan lämnar jag Marx, Lenin och Maos lilla röda till er som kan historie ämnet bättre. Kramen till dig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.