Ogilla – väskan

Bubbelgum i min ”ogilla” väska, det hade jag i ungdomsdagar. När jag blev sur och tvär blåste jag stora bubblor som ballonger ungefär. Tuggade, blåste slet och drog tills käken ömmade, ska baaaa.. tugg och blås, typ..  tugg, tugg, förb..  

 

 

 TRODDE DET HADE GÅTT ÖVER!

 

Till min fasa finns den kvar min ”ogilla” Väska, skillnaden är den jag köper Dental V6, White Sugarfree dental Chewing Gum på Apoteket (förlåt droghandeln). 3 askar på raken brukar jag köpa blir billigast så. EKONOMIFÖRPACKNINGAR! Har inte annars råd, men inga bubblor får jag av dom..

Jo! En gång lyckades jag med det konststycket, det var för några månader sen. Jag tog fram ”ogilla” väskan när jag ogilla tystnaden hos Sorsele Kommun vad det gällde den dåliga informationen om sjukvårdsindragningen i inlandet, och jag kan säga jag gör det ännu.

 

 

 

 

Jag ”ogilla” deras sätt när jag skrev i mitt blogginlägg om Jonas Rastads löner. Jag fick ett samtal från politiker i kommunen, och de var väldigt duktiga på att säga jag hade räknat fel FAST det var skrivet av en reporter och ”källan” var tagen från en artikel och så vidare, och så vidare..

Jag ”ogilla” landstingspolitikernas påhopp mot inlandskommuner i länen! Och Moderaternas trampande (i mitt tycke) på Svenska folket och så vidare, och så vidare, och så vidare, tug, tugg, tugg.. Så jag tuggade på och slängde in några tuggummin till, jag tänkte liksom inte på att automatiken för mina blåsande bubblor satt fortfarande kvar i ryggmärgen från det att jag var liten. Ja men ni förstår ju att tillslut blev bubblan för stor FICK ALLT KLET I NYLLET!

 

 

 

 Nu undrar jag! Tror ni Landstingets bubbla också spricker en dag, för de ”ogilla” ju att vi i inlandets kommuner ska ha kvar sjukstugorna och få känna oss trygga, dessutom ”ogilla” de att personalen skall ha det bra och orka jobba. De ”ogilla” ju att vi ska ha kvar de värdefulla och trygga ambulanserna i varje kommun, de ogilla och ogilla…  

Moderaterna och Alliansens bubbla pöser ju också ut, de ”ogilla” ju också, som exempel de som är sjuka och inte mår bra, de vill inte människorna ska ligga i sängen och bara vara lat, de ogilla elever som har svårt i skolan att de ska få känna att de har presterat lika bra som någon annan, de "ogillar ju att de ska gå i såkallade elitklassar. De ”ogilla” att arbetsfamiljer skall ha råd till körkort, de ogilla lika mycket som mig..

Jag undrar om det blir så i kommuner, landsting och på riksnivå? BUBBLAN SPRICKER OCH DET BLIR KAOS! Dessa politiska ideologier får också allt klibbet i nyllet. Men de tuggar väl inte tuggummi som jag, de aktar sig väl för det, smyger istället som ”katta runt het gröt´n”.

Nä nu har jag inte tid längre skall skynda mig att åka på apoteket och bunkra upp tuggummit V6 tänkte passa på, apoteket kan ju försvinna från orten någon dag utan någon som helst information från den politiska hörnan.

Det var någon som sa till mig en gång.

          Allt man gör mot någon annan studsar tillbaks, precis som ekot i bergen eller som bumerangen vi kastar. Det kanske tar ett tag, men jämarn ATT VI FÅR TILLBAKS.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.