Distriktssköterskemottagningen i Gargnäs är hotad.

Landstinget har planer att lägga ned distriktssköterskemottagningen i Gargnäs.
Nicke Grahn (FP) har skrivit en interpellation till ansvarigt landstingsråd där han konstaterar att de boende i Gargnäs med omnejd får åka avsevärda sträckor för att besöka en distrikssköterska.
I interpellationen undrar han hur långt det är rimligt att invånare i byar av Gargnäs storlek ska ha till en distriktssköterskemottagning.
Han undrar också om det finns ytterligare planer på ledläggning av distriktssköterskemottagningar i fjäll- och inlandskommuner.
Frågan tas upp på landstingsfullmäktiges sammanträden den 12-13 april 2011.

Observera denna övre artikel publicerades den 29 mars 2011 i Västerbottens kuriren, nu har vi Torsdagen den 30 Augusti 2012.

 

Är det någon vänlig själ som kan informera mig om hur det har gått med Distriktssköterskemottagningen i Gargnäs. Eller började landstinget och Sorsele Kommun att sätta tysthets plåster på oss kommunmedborgare redan då?

Hur många distriktssköterskemottagningar har åkt i soptunnan runt om i inlandet från det datumet när sammanträdet ägde rum den 12-13 april 2011?

Angående  (enligt mitt tycke) denna idiotiska indragningspaket som landstinget kom dragandes med på sin kärra det här året, så undrar jag om det är någon vänlig själ som kan tala om för mig hur det går och hur det fungerar på sjukstugan efter det att kommunen har gått med på landstings avtalet?

Personalen blir säkerligen informerad någorlunda hur läget är och hur det ska fungera, för ett personalmöte måste väl ändå tillföras sådana här gånger. I regel brukar det vara på hösten, och efter semestern. Vad händer/hände där? Eller gäller tystnadsplikten i det fallet också?

Vackert det är när "Katta går runt den heta gröten" och när vedträden stoppas obemärkt under glöden.