Ambulansen i Mellanbygden inte säker för patienterna(publicerat 7 nov 2012 i VK

Peter Olofsson ifrågasätter kritiken från Socialstyrelsen, och undrar vilken tidpunkt de har gjort bedömningarna. Han säger också ” Vi har försökt bygga en struktur som vi har råd med och vi känner att vi har kommit en bra bit på vägen, och att Landstinget får också kredd för att samarbetsdelen med kommunerna har fungerat.

Ibland undrar jag om Landstinget vill vara en organisation som prövar köra över de flesta myndigheter, till och med Socialstyrelsens beslut. Varför i frågasätter han annars och säger ”Undrar vilken tidpunkt de har gjort bedömningen” I mina ögon sett så nära nog, dumförklarar han deras skarpa kritik.

Hans tal i artikeln säger också att Landstinget har byggt en struktur som de har pengar till. Den strukturen handlar inte om trygg och bra sjukvård tycker jag, dessutom äventyrar de pengar på det som absolut inte tillhör vården.

Den sanning han framför och har presterat i artikeln skulle i sådana fall vara i yttrandet, att Landstinget har kommit en bit på vägen, men på den vägen tycker jag ha gällt mera MOT och inte FÖR kommuner. Kommuner som har nog svårt att överleva.

Sedan kan jag undra, som han säger ”Landstinget har fått kredd för att samarbetsdelen med våra kommuner har fungerat”. Vilka gillar Landstingets indragningar på våra sjukstugor?  Vem eller vilka har gett den kredden?

@Annevi

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.