Jag röstar på dig Maria Grip (V) på folkomröstningsdagen.

Ja men nu hade ni ju tur Peter Olofsson (S) och Niklas Sandström (M) som fick ha Maria Grip Vänsterpartist mitt emellan Er båda i Sveriges Radio P4 debatten. Hon blev då den som verkligen representerade för både ett ja och ett nej, även blev hon en medlare  mellan er två stora tjurskallar, och som hon sa i Västerbottens Kuriren härom dagen ”Har ingen förståelse för att båda sidorna bråkar om småpengar”. Nu i denna debatt i P4 så ville Maria Grip att vi skulle gå och rösta JA  för lika villkor i hela Västerbotten, och bara för att all denna turbulens som har blivit omkring sjukvårdsindragningarna egentligen beror på regeringens skattesänkningar istället för satsningen på sjukvården. Regeringen tar inte på sig ansvaret menade hon.

På en sådan enkel fråga i P4 debatten från en medborgare så som ” Skulle det tänkas skicka akutbilen från Åsele till Umeå och Åsele fick en ambulans av Umeå istället, så var det en som inte behövde jonglera med ord och det var Maria Grip (V). Hon svarade kort och intensivt, och rakt upp och ned. ”Ja det skulle vi kunna titta på” Medan Peter O (S) jonglerade med orden i luften så reportern fick säga att hon tog det som ett nej. Likväl Niklas S (M) som lät osäker och som också famlade och fifflade med ordrutor i luftrummet.

 

SÅ! Om nu ni medborgare inte förstår frågan på röstsedeln som landstinget och två representanter från Dorotea har kommit någorlunda överens om, så rösta åtminstone på medlaren i sammanhanget Maria Grip (V). Det skall då jag göra, alltså blir det ett rungande JA  för mig. Jag anser också att regeringen inte tar sitt ansvar vad det gäller sjukvårdsindragningarna i Västerbottens län. Fredrik Reinfeldt har det yttersta ansvaret att se till att vår sjukvård fungerar till det bästa i hela Sverige.

Var tacksam Dorotea och Åsele för att Maria Grip (V) var med i debatten hon har säkert fått många, många medborgare att rösta ja på frågan, åtminstone fick hon mig att göra det.

Herre Gu, så enkelt det blev på grund av hennes svar i P4 debatten idag. Nu skall jag gå till Kommun Huset med min röstsedel idag, och i brevet skall jag skriva. ”Maria grip Vänsterpartist, det blev du till sist som fick mig att ändra åsikt”  Tack vare dig röstar jag för ett rungande ja och inte för några andra.

Släng… ja mena ställ er mot väggen Peter O och Niklas S och andra som vänder kappan efter vinden, här är det Maria Grip som vinner.

 

Ja nu var denna dag över och jag skall skriva ned några dikter som jag skall använda framöver. Sedan ikväll skall jag sova gott för att jag har fått svar av Maria G (V), och om ett år är det val. Ja då får vi se vad allt blir av.

 

Kram

 

 

 

2 kommentarer

  1. Åsa

    Obs! Det är röstning i kommunhuset för förtidsröster och på Folkets Hus på valdagen, ´så lämna då inte din röst i någon brevlåda hos posten ´(som inte finns längre) där gör den ingen skillnad / 🙂

    • Annevi Linder och Emelinda Jakobina Jakobsdotter (inläggsförfattare)

      Så rätt! Tack för att du uppmärksammade det. Vilken blunder, men så är det ju ja i ett nötskal. Klart det skall vara Kommunhuset för förtidsröster och Folketshus på valdagen och inte posten. Skall givetvis ändra snabbt som sjutton på bloggen./ Kramen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.