Stefan Löfven (S) vill skapa debatt med Fredrik Reinfeldt enligt Dagens nyheter DN.se

Och jag tycker du skall kommentera sjukvårdsindragningarna i våra län. Du är Partiordförande i Socialdemokratiska partiet!

Som du säger i din skrivelse på Dagens nyheter så får vi medborgare höra att det är inte är så stora skillnader mellan svensk politik numera, men du vill också påpeka att skillnaden är egentligen väldigt stor och varför det har blivit så är för att ni politiker har misslyckats att tydliggöra detta på grund av att ni ofta fastnar i isoleringar. Jag håller med dig Stefan jag som sitter i Sorsele Kommun och inte har förmågan att kunna nå er Socialdemokrater med den problematiken vi har fått pålagt vårt samhälle vad det gäller sjukvården i inlandskommunerna. Det är inte bara ni som har blivit isolerad.

Jag tror jag inte behöver gå in närmare på vad denna indragning handlar om, för som partiordförande inom Socialdemokraterna så borde du ha hört att dina socialdemokratiska kollegor inom Landstinget här i Västerbotten så som Landstingsrådet Peter Olofsson (S) har försvårat läget för oss som bor här uppe. Enligt honom vill han som du ha samerkan med kommunerna och lösa utmaningarna med respekt för varandra. Jag har skrivit till dig på din facebook sida och ställt frågor till dig angående detta, men tycker inte att du samverkar och inte heller respekterar eftersom du inte ger något svar. Förstår att du har fullt upp med valkampanjen, men jag kan heller inte tro att du inte går in på din facebook sida och läser vad dina väljare har för åsikter. För annars vad har du facebook sidan till?

Stefan L! För mig handlar det inte om att ni Socialdemokrater vill rädda skolan, att du vill samla Sverige för att vi skall bli kraftiga i konkurrensen och få ett bättre samhälle. För mig handlar det inte om hur mycket kompetens företag har här i Sverige så att de i sin tur kan skapa tillväxt. För! Finns inte en fungerande väl sjukvård var vi än befinner oss i Sveriges avlånga land så fungerar inte skolan heller, inte företagen i småkommunerna, och inte heller dina drömmar om sämja och harmoni. Livet är faktiskt det mest viktiga i en människas leverne eller hur Stefan, även om vi så skulle ha en välfungerande post, en välfungerande skola med välutbildade lärare och små klasser så är livet faktiskt det viktigaste i en människas leverne.

Så istället för att debattera med Statsministern om olika projekt, debattera och lägg vikten mer på sjukvårdsindragningarna som har blivit här i vårt län och i övriga Sverige. Och du! Kan jag få be dig att ringa speciellt Peter Olofsson vårt Landstingsråd i Västerbottens län och be honom att dra tillbaka de indragningarna som han och Jonas Rastad med flera har tilldelat oss här uppe. Åtminstone ringa och höra vad som händer.  För det viktigaste vägval ni politiker gör inför valet 2014 är att se till att sjukvården fungerar rätt och som du säger citat: ”Jag känner och jag tror att du känner, att vi inte behöver leva i ett samhälle där någon vi älskar riskerar att utförsäkras eller förloras på ett sjukhus i kaos” Glöm då bara inte i denna mening sjukvårdsinrättningarna i glesbygderna.

Med hälsningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.