Glesbygdstöd´e

 

jakobina och glesbygdsstodet klar 1

 

In´t behöv ge köst på å skick opp na krycken åt oss! Hä valh liks glesare mell´a husa. Skogen ta slut åh all vepinna som finns försvinn, björken, tall´a, åh granris´e. Till å me lingonris´e, blåbärsris´e, snattren å mös´an.

Gruvbolag´a ta över hjola, marken å vägan´a valh urgröp´e ve stor jäkla höl´a, sjukvårdsinrättning´a finns snart in´t kvar. VA FA.. ska vi då ve glesbygdstöde till? Ge ha liks in´t rå åh bygg opp hä som ge ha täje utå oss ve gere politik.

Ge behöv in´t fjäsk bara för att ge ska ha namn´a vår´e på valsedla nästa år te val´e. Säj iställe som hä ä att ge ä ut etter Norrlands naturtillgång´a å vill roffa åt ge nalta penning´a

Förrest´n nu ska du få ett glesbygdstöd utå ja Edward Riedl. TA ÄNDÅ Å SÄTT  PÅ DÄ EN BLÅ SLIPPS ISTÄLLE, DU HA JU EN RÖÖÖ.. NÄSTAN JÄMT TILL KAVAJEN! DU SKA VÄL ÄNDÅ REPRESENTER DÄ SOM MODERAT Å IN`T NAN SOCIALDEMOKRAT!!!!!!!!!!

Ja! Hä va mitt glesbygdstöd från Inlann´e. Hadd in´t rå ve ann´e

Kram på ge därut å ha hä sä gott hä gå, mella glestall´a å norrlands slätta.

Hälsninga @jakobina

 

Översättning:

Inte behöver ni kosta på att skicka upp några kryckor till oss, det blir ändå glest mellan husen. Skogen tar slut och alla vedpinnar som finns försvinner, björkarna, tallarna, och granriset. Till och med lingonriset, blåbärsriset, hjortronen, och mossan.

Gruvbolagen tar över jorden, marken och vägarna blir urgröpta med stora hål. Sjukvårdsinrättningarna finns snart inte kvar. VAD FA.. ska vi då med glesbygdstödet till? Ni har ändå inte råd att bygga upp det som ni har tagit från oss med er politik.

Ni behöver inte fjäska bara för att ni skall ha namn på valsedlarna nästa år till valet. Tala istället om hur det är, att ni är ute efter Norrlands naturtillgångar och vill ”roffa” åt er pengar.

Förresten nu skall du få ett glesbygdstöd av mig Edward Riedl (M). TA ÄNDÅ OCH SÄTT PÅ DIG EN BLÅ SLIPS ISTÄLLET, DU HAR JU EN RÖÖ..D NÄSTAN JÄMT TILL KAVAJEN! DU SKALL VÄL ÄNDÅ REPRESENTERA DIG SJÄLV SOM MODERAT OCH INTE SOM SOCIALDEMOKRAT!!!!

Ja det var mitt glesbygdstöd från inlandet. Hade inte råd med annat.

Kram på er där ute och ha det så gott, mellan de glesa tallarna och Norrlands slätten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.