Till bloggaren Peter Olofsson Landstingsrådet!

 

Västerbottens läns landsting fyller 150 år och för att uppmärksamma detta har vi fått denna tidning.

 

jakobina och tidning klar 1

 

Och jag undrar!  Varför möts jag av en bild där landskapet är hängande liksom vid sidan om och i luften och på kant?

jakobina och bild klar 3

 

Vad är tanken med denna reklam kampanj?Kan det vara kommuner som har förlorat akutplatser, läkare och ambulans? Och varför står Lasaretts byggnaden mitt på? Jag måste bara få ställa frågan?

Och när jag läser din skrivelse Peter Olofsson så fastnade jag i en mening där du uttrycker dig så här  Citat: Idag är det annorlunda. Medicinsk utveckling friskare befolkning och bättre kommunikationer har gjort att hälso- och sjukvården är mer tillgänglig och närmare i vardagen, sjukhuset behöver vi kanske bara för dagen, om det ens behövs. Slut citat. Då blir jag rörd till tårar av sorgset slag, och undrar i mitt stilla sinne hur du egentligen tänker med de orden? Mer tillgänglig och närmare. eller Sjukhuset behöver vi kanske bara för dagen, om det ens behövs.

I Västerbottens län har vi enligt vad det står i denna tidning, två glesbygdsmedicinska centrum, ett i Vilhelmina och ett i Storuman. Specialiststöd på distans och spetsteknik som även skall vara billigare och som ni skriver tryggare vård. Ja det är bra så, att det utvecklas hela tiden, för utveckling kommer alltid att finnas i mänsklighetens historia, har alltid gjort, eller hur Peter Olofsson?

Men kan den utvecklande tekniken inom sjukvården ändra människans inre känsla, det tror jag knappast för hur än professorer  i hela världen tycker och tänker eller utvecklar framtiden, så finnes den kärnan i oss alla att vilja få känna omtanke, trygghet, närhet, medmänsklighet också inom sjukvården. Hur kan du förebygga det på distans Peter Olofsson!

 

 

Måste få uttrycka mig i glädjens tårar istället när jag läser Distriktsläkaren Peter Berggrens tanke i denna tidning. Citat: Trots att tekniken gått framåt de senaste åren är det mänskliga mötet fortfarande oerhört viktigt, och just tack vare tekniken finns det också tid över för mötet. Slut citat. 

En får säga tack Peter Berggren för din tanke. Du läste till läkare och ännu har du inte tappat den medmänskliga tanken att värna om och ta vara på varandra som jag förstår.

Peter Olofsson de orden och den tanken som Peter Berggren tänkte och uttryckte, de orden tycker åtminstone jag skulle ha kommit från dig i din skrivelse i tidningen. Men nej!

 

Nä nu är jag så trött, så jag önskar er alla en god natt och skickar over and out kramar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.