Centrum för män.

 

Inte fullt 1 år sedan bloggade jag om kvinnojouren och ville uppmärksamma det utomordentliga jobbet de gör i Storuman och runt om i kommunerna, och i hela landet. Jag skrev också då att om det skulle finnas en mansjour skulle jag också skriva och försöka uppmärksamma det i mitt bloggande.

Nu fick jag se en liten snutt om det en morgon på www.svt.se. Där kan ni både läsa och se ett kortare reportage om ”Olle” som skrämde slag på sin familj genom sitt aggressiva uppträdande. Men han fick också kontakt med en grupp i Skellefteå som kallas för Centrum för män. www.skelleftea/cfm.se där han kunde och där man kan resonera om våld, psykningar, om kvinnor, barn, och känslor män emellan.

Jag säger bara en eloge för dessa män! Som öppet vågar och vill i sitt hjärta ta ett ansvar över sina handlingar. För när allt kommer till kritan så är vi nog alla rädda, man som kvinna men på olika sätt inombords, i den inre kärnan i våra hjärtan.

Ingen av oss är någon slags stålman/stålkvinna tycker då jag, det enda som skiljer oss åt kan jag tänka är skelettets uppbyggnad i kroppen.

Ja! I alla fall så tyckte jag att detta reportage var också något som jag också verkligen ville uppmärksamma.

God natt på er där ute och när ni går och lägger er så hoppas jag ni får sova i lugn och ro, och vakna till en trygg morgondag. Kramizar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.