Grupptrycket och vända ord till sin fördel.

Känna ödmjukhet, sätta sig in i andra människors mockasiner och försöka åtminstone förstå känslan för de som har det sämre och svårt. Finns det i maktspelet som nu händer i den Svenska regeringsbyggnaden? Känns inte som det.

Råkade se God morgon Sverige idag den 10 december, där Anna Kinberg Batra intervjuades. Vet ni vad jag satt bara och gapade när jag hörde hennes argument och tänkte. Det är så här det går till när de inte har förstått och vill förstå att vi i Sveriges avlånga land faktiskt röstade in Socialdemokraterna. Att vi folket ville få en ny regering med mera respektfullhet för människor i Sverige.

Det är som om dessa Moderater är järntvättade, för i Gomorron Sverige belyste denna Batra att ALLIANSEN  NU sträckt ut handen för ett samarbete, en kan ju undra. Hann inte Alliansen med när vår nuvarande statsminister Stefan Löfven ville ha ett samarbete och sträckte ut sin hand, innan han skulle deklarera om att det skulle bli ett ytterligare nyval för oss här i vårt land. Alliansen måste ha avskärmat sig allt! Alliansen måste vara maktlystna som inte ens har hört orden de bara kör över med sina raka stilrena ryggar! Har inte de förstått ännu att övervägande majoriteten här i Sverige ville ha Socialdemokraternas löften, och inte Moderaternas.

Förstår inte vad Moderata partiet håller på med, deras talande rinner som tvål mellan fingrarna och du får inte fatt i deras utstuderande kringelkrokande samtal med media. Det här är inte sant! Att bara köra över allt och fortfarande tror de ha kvar sin makt. Att Moderaterna fortfarande efter dessa månader ser sig som styrande i Sverige och att Centerpartiet, Kristendemokraterna, Folkpartiet, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna (Har jag glömt någon må det vara hänt) inte är några partier längre för dem, det ser man ju tydligt att de glömmer bokstavligen bort de andra partierna de har inom Gruppen. De höjer sig själva så högt till skyarna, att trapporna inte räcker till längre och faktiskt så tittar de ned mot människohavet med förakt.

För mer än ett halvår sedan har de gått fram ännu mer med sina armbågar precis som ingenting har hänt. De tror fortfarande att de vann det riktiga valet hösten 2014. Detta är väldigt skrämmande attityder från Moderaternas håll.

För att inte tala om Sverigedemokraterna, före valet gick många Moderater över till detta parti, och för mig är det glasklart att SD:s parti var långt tillbaka involverad i att hjälpa Moderaterna till att fälla Socialdemokraterna. Ja! Jag tror inte att det bara handlar om Socialdemokraterna eller miljöpartiet för i sin som tid fäller de säkert alla andra partierna gemensamt med Moderaterna. Kom ihåg en sak alla ni andra partierna! Just nu finns inte ni i Moderaternas tankar, de har er som skydd och sköldar.

Öppna ögonen och se Annie Lööf! Öppna ögonen och se Björklund, snart finns heller inte ni om ni inte släpper på prestigen. Moderaterna har och är duktiga övertalare, men de går som katten runt het gröt och ni märker inte skillnaden eller sammanhanget innan det är försent. Ifrågasätt den Moderata ledningen så garanterar jag att ni får se hur de kommer att behandla er, istället för att mobba Socialdemokraterna och de andra. Vet ni vad, annars tror jag ni kommer att falla som bowlingkäglor i sporthallarna.

Moderaterna + Moderat övergång till SD innan valet + röstningen av budgeten + tillbaka till Moderaterna. Vad blir det? Ett nytt bakomkulisserna parti en ny tid. Ni kommer inte ens att hinna blinka. ”Öppna era hjärtan” sa före detta statsminister Fredrik Reinfeldt. Ja det är just vad Moderaterna har gjort, och att inte förglömma Sverigedemokraterna, de har tydligen ”öppnat sina hjärtan” tillsammans med Moderaterna, det anser jag.

Medan tid är Annie Lööf, Björklund och alla ni andra. Vänd på skutan se deras rätta ansikten och se er själva i spegeln! Det är mina åsikter och fortfarande så har jag rätten till det. Men öppnar ni inte ögonen för denna ohållbara makt och rävspelet, så kommer ingen av oss i Sveriges land få chansen att få uttrycka oss, inte ens ni inom den så kallade Alliansen.

Kom ihåg!

Det handlar inte nu om era olika ideologier, det handlar om att kunna stå på egna ben i era respektive politiska ideologier, och kämpa enbart alena för den rätten att få vara regering i vårt avlånga land, och inte vara sköldar ock skydd för Moderaterna. . Tvärt om så har ni lyssnat mer än ni borde på Moderaterna och därmed splittrar den enda tryggheten som funnits för Svenska folket och då menar jag först och främst arbetarna på golvet, ensamstående med barn, pensionärer, elever i skolorna, ungdomar, socialarbetare, sjukvårdspersonal,med mera med mera…Ursäkta mig åter igen men detta är mina åsikter.

Med hälsningar

Annevi

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.