Gäller Storumans politiker inte dess vårdpersonal

 

Vilka inom den politiska salen här i Storuman, har stoppat boendet för gamla på äldreboendet ”Tranan”.

Är det Centerpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet eller Socialdemokraterna?

Enligt vad jag har fått höra står lägenheterna fortfarande tomma sedan länge tillbaka, flera lägenheter som är till de äldre, och som det nu är blir de gamla som behöver tillsyn på ett eller annat sätt hänvisad till ”backen eller till Tärna….

Ni blir också gamla en dag inom de politiska kretsarna, bunden till hjälp från andra. Ni borde skämmas! Öppna upp äldreboendets lägenheter snarast, det är många som väntar.Den äldre generationen har faktiskt byggt upp vår välfärds samhälle, och en undran är..

SER NI ENDAST I PENGAR?

VART LÄGGER STORUMANS KOMMUN SINA SEDLAR?

 

Dålig reklam blir det också för kommunen, för de äldre blir bara fler och fler i samhället, och på ryktes vägar kan det sägas att de äldre får inte den service de förtjänar, på grund av att ni inom kommunens väggar inte prioriterar de äldre. På något vis kan ni inte samsas. Vilka vill då flytta hit av barnfamiljerna, när de vet att de eventuellt får ingen trygghet på ålderns höst. Samhället urholkas på sitt sätt.

Öppna upp DE BEFINTLIGA LÄGENHETERNA som nu står tomma och som finns på tranan, och bygg mera, för de som har förtjänat sina dagar i ett tryggt  boende. Dessutom blir det fler arbetstillfällen.

Och att inte förglömma! Om jag har förstått rätt så…….Får inte de som har blivit beviljat plats på äldreboende en lägenhet inom TRE MÅNADER, så skall kommunen betala ”VITE” och det är också kostsamt.

PRIO1 Just nu äldreboendet.

Nu skriver jag till er politiker INTE personalen på tranan, backen eller tärna. De verkar göra allt för sina gamlingar, och borde avlastas lite mer, för personalen får bära hundhuvud när de överöses med frågor från anhöriga.

VARFÖR FÅR INTE MIN GAMLA MOR ELLER FAR PLATS PÅ ÄLDREBOENDE PÅ SIBYLLA ELLER TRANAN?

Hälsningar

@Annevi

1204B6CB-2BFA-450F-AE8F-D990FB1A64B7

 

 

 

 

4 kommentarer

 1. Håkan Rombe

  Bra skrivet. De politiker som sitter i omsorgsnämnden, främst oppositionen, kan nog svara på vilka som är de drivande krafterna i nedläggningen av hus C. Ledamöterna i omsorgsnämnden finns på kommunens hemsida.

  • Annevi Linder och Emelinda Jakobina Jakobsdotter (inläggsförfattare)

   Tack Håkan.
   Jag gissar att jag får då gå in på kommunens hemsida, och försöka läsa mig fram. För jag tror nog inte de svarar här, de är nog allt för bunden av den politiska kavajen eller kjolen.
   Det är dumheter att de inte förstår eller vill förstå, att de inte försöker på något sätt gå halva vägen i en situation där äldre behöver tillsyn snarast.
   Det borde finnas lösningar, och gäller det pengar så kanske det är dax att se över andra saker som de satsar sedlarna på. JAG menar…det som inte är så nödvändigt just denna tid.
   Jamen…..
   Jag undrar hur många lägenheter det gäller? De kan väl dela isåfall på lägenheterna, om de nu i oppositionen inte kan komma Sams i tänket.
   I alla fall så tycker jag de skall GÖRA OM OCH GÖRA RÄTT det är inte mycket begärt.

   • Håkan Rombe

    Vad jag hört är det C, L och KD som minskat de 16 äldreboendeplatserna genom att stänga hus C på Tranan. Vad jag vet gjorde dessa partier ingen reklam för detta beslut FÖRE höstens val, men jag kanske är dövblind?

    • Annevi Linder och Emelinda Jakobina Jakobsdotter (inläggsförfattare)

     Tror inte att du är dövblind.
     Det är säkert så som du säger.
     Men klart att de inte säger något före ett val.
     Det är ledsamt det här, det tycker då jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.