Ta in eller neka kommentarer?

Nu har jag inte bloggat så länge, men jag har hittills nekat 3 kommentarer. En som fullständigt saknade koppling till inlägget, och så två stycken som hade antisemitiskt innehåll lite sådär i förbifarten. I övrigt har jag tagit in allt.

Andras blogginlägg på vk som jag kommenterat tas nästan alltid in, men inte riktigt. De som refuserat mig har uteslutande varit politiker. Det kan omöjligen vara för att jag skulle ha varit otrevlig eller osaklig, jag är alltid trevlig och saklig 🙂 Mera troligt är att jag inte hållit med politikerna om deras inlägg. Men kan det vara så att de bara vill ha medhåll? Vad är det för politiker som inte vill ha debatt med sina väljare eller åtminstone potentiella väljare? Det kan förstås finnas en massa andra anledningar också. Nån kanske inte gillar att jag är anonym, och nån kanske just då inte vill diskutera sakfrågan.

Hur gör ni andra, tar ni in allt? Får ni otrevliga kommentarer? Sållar ni? Och i så fall varför?

 

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

 1. Anna Holgersson

  So far har jag godkänt allt utom EN! Den kommentar jag ej publicerade innehöll en länk som inte fungerade (vi hoppades på en webbsändning av en hockeymatch) då blev det onödigt att lägga upp den!
  Jag tycker det är viktigt att visa vad som kommer in även kritik etc.MEN nu har jag ju fått väldigt trevliga kommentarer vet inte hur jag skulle ställa mig till kommentarer av kalibern i Uppdrag Granskning…. //a

 2. Sven.

  Jag kommenterade Holmlunds blogg
  Det är hög tid att taket i A-kassan höjs.
  med
  ”Höja taket utan att ha råd att bygga väggarna
  blir resultatet dragigt och kallt.”
  Kan det anses kränkande på något vis?

 3. Betraktaren X

  Svar till Anna Holgersson (2013-02-07 12:00)
  Det är lurigt. Rena hot skulle jag neka. Mer allmänna otrevligheter och påhopp är svårare att veta, eftersom inte jag heller fått några. De som bara är kritiska kommer alltid att få komma in. Att få kommentarer är intresant, och en viktig del i underhållningsvärdet med att blogga.

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Jag har aldrig valt bort någons kommentar, förutom en… hihi, och det var från vår bästis och bundis, fröken krass 🙂

  Men´det var inte för att jag inte ville, utan jag trodde att hon kanske inte ville det för hon hade skrivit vart hon jobbar, i kommentaren, och då tänkte jag att hon kanske inte ville avslöja det. Men det var vad jag trodde det…

  Annars lägger jag ut det, den som sedan skrivit kommentaren, får ju stå för det, om det är en bra kommentar eller om den är ren dynga. Men som du skriver och jag håller med, visst borde ju politkerna kunna debattera, tycker man, och det är småfult att välja och vraka, för att framstå som enbart omtyckt.

 5. Betraktaren X

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2013-02-07 12:46)
  Lite av en skräll att Fröken Krass var den censurerade! Förklaringen var ju bra iofs.

  Det kanske inte är särskilt vanligt med otrevligheter på vk-bloggarna heller. Bra det, i så fall.

 6. Helena Nilsson Springare

  En intressant fråga faktiskt. Under mina fyra år på vks blogg så har jag fått min beskärda del av, ibland rent vidriga kommentarer. Allt från hur dum och ful jag är, till hur mycket jag super och försummar mina barn.

  Ibland har det varit rena rappakaljan som man inte ens fattar… MEN… jag har valt att publicera ALLT. Dock inte om någon skrivit adresser eller telefonnummer i sina kommentarer. Då har jag låtit bli.

  Jag valde tidigt när jag började blogga att publicera alla kommentarer hur dumma de än var. Dels för att låta folk få stå för sina egna dumheter, men även för att visa att man kan besvara skit och idioti utan att för den skull hamna på låg nivå. Det blev till och med lite mer ”levande” i bloggen och jag tror att flera med mig fick sig några goda skratt på grund av alla konstigheter.

  Dessutom tänkte jag att allt som alla ”haters” skrev om mig, sa mer om dem själva och det gav mig väldigt mycket glädje faktiskt!

  Bra blogg förresten.. Jag läser ofta och kommenterar alltför sällan. Keep it up! //H

 7. Betraktaren X

  Svar till Helena Nilsson Springare (2013-02-07 19:39)
  Tack så mycket!

  Intressant att höra hur du har resonerat, men trist att du fått vidrigheter och annat trist i kommentarsfältet. Jag kanske kommer att resonera likadant om det börjar komma otrevligheter, men jag vet faktiskt inte. Jag känner att det är en svår bedömning som jag inte kan vara säker på innan jag drabbats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.