darinkarlsson

Hundkex och Bella

Vår hund är inte särskilt stor i maten. Det har hon egentligen aldrig varit. Jag minns när vi fick henne, för 4 år sedan, och man hoppades att hon skulle vara som en YouTube-hund. Ni vet, såna där härliga videos på hundar som cirkulerar och som alla människor har sett. Videos på en hundvalp som blir helt galen då den hör hundkex slå mot en skål. Sån tänkte vi att vår Bella skulle bli, men det blev inte riktigt sant. Missförstå mig inte: Hon gillar mat. Hon gillar hundkex. Hon är bara inte lika energisk över det som de hundar man ser i sociala medier.

 

Nu är hon som sagt 4 år och jag älskar att vara hundägare. Jag älskar i stort sett allt vad det innebär. De långa promenaderna på kvällen, bara jag och hon. De löpturer som hon hänger med på, som hon älskar och jag inte älskar lika mycket. Vårt mys i soffan på kvällarna, ja allt sånt där. Det enda jag har lite problem med är att hon föredrar hundkex framför allt annat. Ibland rör hon inte maten jag ger henne. För att hon överhuvudtaget ska äta så måste jag ge henne hundkex. Någon som har tips på vad jag kan göra här?

 

Hennes ”prioritering” av hundkex är problematisk av två olika anledningar, som jag ser det.

 

  1. Som jag varit inne på. Hundkex innehåller inte alla de viktiga ämnen som hon måste ha i sig. I alla fall inte de hundkex jag har hittat. När vi skaffade hund läste vi på väldigt mycket. Kosthållningen var en av de viktigaste sakerna man skulle tänka på. Men vad fan gör man när hunden knappt gillar kost? Någon som vet?

 

  1. Nu kommer vi till den mer själviska aspekten av hundkexen. Nämligen att jag har otroligt svårt för ljudet. Jag klarar inte av det där krasande smaskandet. Det påminner om när pappa åt jordnötter när jag var liten. Det smackar och krasar i evighet. När man tror att det är slut, ja då kommer en stor näve nötter in i munnen igen. Så är det med Bella och hennes hundkex.

 

Oj, vad ni ska tycka att jag är tramsig nu, men jag tillåter mig att vara löjlig. Detta är trots allt en blogg med högt i tak och tjocka väggar – Eller hur?

 

Är det någon som har tips på hur jag kan möta mina problem med Bellas hundkex? Hur får jag henne att äta annan mat?

En kommentar

  1. Anna Holgersson

    Våran hund som jag hade när jag var liten åt bara vanlig mat… Människomat, dock ej gröna ärtor! Vidare hade den hunden lärt sig att börja dagen med kaffe (med mjölk och socker) -Detta är inget jag är stolt över och vi var inte jättebra hundägare på den tiden, men hunden mådde jäkligt bra och blev 12 år gammal. Sedan har jag erfarenhet av hund ”på riktigt” och min tanke är att testa olika foder. Testa torrfoder, testa blötmat, testa att blanda. Sedan att man själv vill spy åt lukter och åsynen av maten är en annan femma. Annars låter ju hundkex rätt trevligt //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.