darinkarlsson

Ett dödsbo i Stockholm

För några veckor sedan fick jag åka till Stockholm och sköta om ett dödsbo. Tro mig, det var inte något jag trodde att jag skulle ställas inför. Det hela var oerhört märkligt och idag ska jag berätta om det. Ni som väntar på att få recepten jag utlovade sist, ni får vänta lite till. Jag kommer idag att helt ägna texten åt dödsboet i Stockholm, och allt som hörde historien till. Fortsätt läsa på egen risk.

 

Kul att du är kvar. Nu kör vi.

 

Så, vi är en stor släkt men inte överdrivet gigantisk, om man säger så. De flesta bor antingen utomlands eller så långt söderut i landet man kan komma. Jag däremot bor strax utanför huvudstaden. Jag trodde att jag var ensam i Stockholm fram till dess att jag tilldelades uppgiften om dödsbo. Det var min mammas faster som avlidit. En kvinna som jag inte ens visste fanns, och som nu inte finns mer – uppenbarligen. Dödsbot i Stockholm var hennes. I egenskap av anhörig, om än på relativt långt avstånd, ombads jag hjälpa till. I vanliga fall hade jag nog tackat nej till att sköta ett dödsbo i Stockholm. Det var inte ofta jag var inne i stan. Jag kände inte heller människan. Som sagt: Jag visste inte ens att jag hade en släkting i Stockholm förrän förfrågan om dödsbo kom till mig.

 

Som av en händelse var jag arbetsbefriad under just de veckorna som följde beskedet om dödsbo i Stockholm. Som av en händelse trillade förfrågan in just när jag var uttråkad. Jag tänkte: Detta kan nog vara en ganska intressant uppgift. Knappast rolig men intressant. Jag hade aldrig ställts inför ett dödsbo förut, varken i Stockholm eller någon annanstans.

 

Så fick det bli. Jag ringde min mamma för att berätta vilket duktigt barn jag var. ”Detta dödsbo i Stockholm ska vi nog få rätsida på. Jo då!” hörde jag mig själv säga. Som om jag visste någonting om det. Om det inte framkommit än var så alltså inte fallet. Jag visste knappt hur dödsbo stavades och jag hade inte ens rest in till Stockholm för att ta reda på mer. Det skulle dock göras. Jag, kanske den lataste människan i region Stockholm, skulle sköta ett dödsbo inne i stan. Hur sjutton skulle det gå?

 

Vill ni veta mer? Lämna gärna en kommentar så återkommer jag nästa vecka mer mer info!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.