darinkarlsson

Vår fasadrenovering

Pappa brukade säga att fasadrenovering var den finaste formen av hantverk. Jag tvekade aldrig på detta. Jag tvekade aldrig på någonting han sa när jag växte upp. Jag köpte varenda ord rakt av, alldeles om det handlade om fasadrenovering eller annat. Det var en självklarhet så länge ord kom ut ur hans mun, och det var denna självklarhet – kring just renovering av fasad – som gjorde att jag till en början valde samma bransch som farsgubben.

Han tog mig under sina vingar. Inte bara i livet som förälder utan även i livet som företagsledare. Det var av största vikt för honom att personalen på firman var oerhört skickliga. Detta eftersom konkurrensen mellan företag som utförde fasadrenovering var stor. Det fanns mycket att förlora på att ha oprövade talanger i teamet, men han vågade.

Jag och min vän Jerry fick jobb på hans firma sommaren innan vi påbörjade vårt sista år på gymnasiet. Det var så kul att jobba med fasadrenovering, tyckte vi, att vi inte ens ville avsluta våra gymnasiestudier. Som tur var kunde våra respektive föräldrar få oss på andra tankar. I alla fall efter att de konfronterat oss med saken några gånger.

Vi var dock tillbaka och jobbade med fasadrenovering så fort vi kunde. Vi hade inga lov det där året. I alla fall inte några lov där vi var lediga. Nej, vi återvände då alltid till firman för att jobba med fasadrenovering. Det var vårt kall där och då. Det var det vi skulle göra, helt enkelt.

Sedan blev det ett lugnt studentfirande. Ja, det var bäst att hålla sig till vatten dagen innan den nya karriären skulle börja. Det skulle bli fasadrenovering på heltid för mig, Jerry och Adam. Det var vi som skulle ta byggvärlden med storm genom att se till att göra ett jävligt bra jobb. Det gjorde vi också. Pappa hävdade ända in i slutet att det var vi som fick bolaget på fötter. Jag vet inte riktigt hur mycket jag tror på det men det var fint av honom att säga så. Att lyfta vår prestation inom fasadrenovering på det sättet, trots att vi var rookies.

Jag tänker tillbaka på den här tiden ibland. Jag har inte verkat inom fasadrenovering på över 20 år men kan minnas små detaljer, vilket jag nästan aldrig gör annars.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.