darinkarlsson

Varför jag älskar att jobba som konsultmäklare

Jag kan inte tänka mig något roligare jobb än konsultmäklare. Åtminstone inte om man jobbar på min arbetsplats. Jag är så fruktansvärt glad och tacksam över min situation som konsultmäklare just nu. Detta inlägg kommer att handla om det. Det kommer med andra ord att bli något annorlunda än mitt dystopiska inlägg från förra veckan. Jag är av den bestämda uppfattningen att det är viktigt att växla mellan tröst och förtvivlan. Detta tar jag ut på er, och jag hoppas att ni förlåter mig.

 

Så, konsultmäklare Andersson – Varför så nöjd över ditt jobb? Jo, det ska jag berätta för er, och jag ska göra det genom att lista de bästa delarna av mitt jobb

 

Kollegorna

 

Det finns inga bättre kollegor än de jag har, och så är det med den saken. Flera konsultmäklare har blivit vänner som jag spenderar mycket tid med även utanför jobbet. Jag tycker om dem hela bunten. De gör verkligen jobbet som konsultmäklare otroligt mycket roligare än det annars hade varit.

 

Chef

 

Må hända svider detta i ögonen på vissa. Därför vill jag först och främst poängtera detta: Jag vet att det finns många hemska chefer där ute. Om man läser statistik över vad anställda tycker om sina överordnade är siffrorna skrämmande. Jag tycker att det är viktigt att lyfta fram de bra fallen också. Så är det med min chef. En otroligt kompetent människa som jag är glad att ha runt mig varje dag. Tydlighet, raka rör, lätt att prata med – Ja, Helena är allt en konsultmäklare kan önska sig av en chef.

 

Kunderna

 

Om texten om min chef inte var fjäskig nog kommer den här smockan. Jag vet inte om det gäller de flesta konsultmäklare eller om jag bara har tur. Men jag tycker verkligen om att arbeta med mina kunder. Jag har goda samarbeten med ett tiotal kunder. Samtliga inom väldigt olika branscher och med väldigt skilda behov. Det känns otroligt utvecklande och jag är glad varje gång jag får positiv feedback på nya konsulter. Jag börjar känna mig hemma i en rad olika branscher nu, tack vare detta. Det, tror jag, är en viktig egenskap både hos en konsultmäklare och hos en människa i stort.

 

Jobb-skrytet är slut för denna gång. Är det någon som känner igen sig i beskrivningen? Kanske finns det någon av mina läsare som själv arbetar som konsultmäklare. Hör gärna av er i kommentarsfältet med vad ni än har på era hjärtan!

En kommentar

  1. Manuel

    Alla de saker du nämner är viktiga för att man ska trivas på ett jobb. Glädjer mig att höra att du trivs! En annan viktig sak för mig är att man ser att det man gör leder till något positivt, både för andra och en själv.

    Jag jobbar inte för en konsultförmedlare, utan för en marknadsplats för konsulter, men just känslan av att göra det möjligt för folk att hitta rätt uppdrag är kanske gemensam. Jag vet hur det är att hamna på fel uppdrag, då jag jobbat som egenföretagande systemutvecklare. Själv drivs jag av att hela tiden utvecklas, vilket man förstås lättast gör på RÄTT uppdrag. Känslan av att numer hjälpa andra att uppnå detta är rätt oslagbar 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.