Edward Riedl (M)

Ensamhet är en riskfaktor

En amerikansk studie har kommit fram till det vi redan visste. Ofrivillig ensamhet är farligt. Det är precis som rökning, alkohol mm en riskfaktor när det gäller en långt och friskt liv. Vi behöver vänner, arbetskamrater och nätverk där vi behövs och där människor bryr sig om oss. När vi utformar framtidens politik måste vi ta detta i beaktande. Att stämpla ut människor från arbetslivet utan alla tänkbara insatser är ingen bra politik utan lämnar många i ensamhet. För dem som vi inte kan få tillbaka till arbetslivet måste vi hjälpa till och underlätta ett socialt umgänge. Det kan handla om att se till att avgiften för färdtjänst inte hindrar att söka sig utanför hemmet. Det kan också handla om att hjälpa till med arenor där naturliga möten människor emellan kan uppstå.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

10 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Se också till att inte ”stämpla ut” människor i behov, från trygghetssystemen! Det finns faktiskt de som verkligen inte KAN jobba. Dessa SKA ha sjukförsäkring. Men tydligen anser ni inte det.

  2. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-07-28 14:08)
    Varför fortsätter du att fara fram med dessa svartmålningar som är helt felaktiga. Menar du på fullt allvar att vi i dagens Sverige, med världens mest omfattande trygghetssystem, inte har en sjukförsäkring? Människor genomskådar sådant trams du håller på med.

  3. JonasE

    ”Menar du på fullt allvar att vi i dagens Sverige, med världens mest omfattande trygghetssystem, inte har en sjukförsäkring?”…direkt citat Reinfelt…..eller??.

    Då kommer frågan: är sjukförsäkringen försämrad eller förbättrad mot för tidigare för de som är sjuka??.
    Gör er utförsäkring folk friskare??.
    Kommer fler sjuka i arbete för att man gör en stor del av dessa fattigare??.
    Blir man friskare av att bli fattigare??.

  4. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-07-29 02:14)
    För väldigt många har tryggheten blivit bättre eftersom de får sjukvårdsinsatser, rehabinsatser och mycket annat stöd för att komma tillbaka igen. Er svartmålning utan nyanser går inte längre hem hos människor – Ni är genomskådade. Lägg hellre ner tid och energi för att se till att ordna så människor inte hamnar mellan stolarna.

  5. JonasE

    Vem är det som skall lägga ner tid och energi på att ordna så folk inte skall hamna mellan stolarna??.
    Det måste väl ända vara den sittande regeringen!!, så man kan undra: VAD VÄNTAR NI PÅ??.
    De som redan fallit mellan stolarna behöver hjälp NU, och det är ni som styr – GÖR NÅGOT!.

  6. JonasE

    Klaga och svartmåla är väl snarast ditt signum när det gäller de RÖd-Gröna, för hur mycket har inte DU spottat ur dig på din blogg!!.

    Och frågan kvarstår: VAD VÄNTAR NI PÅ?, det tycks gå väldigt fort när man vill försämra ekonomiskt för sjuka och arbetslösa, eller sänka skatten mest för de rikaste, men när man skall försöka hjälpa det som kommit i kläm så tycks det ta tid hel plötsligt!.

    Brister det i vilja?, har man läst det ”sovande folket” så ligger den tanken väldigt nära!.

    Så mindre snack och mer action behövs, och för en som är eller kan bli sjuk är ny regering största hoppet!!.

  7. mikael

    Hej Edward!

    Tänkte bara tala om att jag håller med dig helt och hållet.
    Frågan är viktig och jag dömer ingen eftersom jag är väluppfostrad och ansvarsfull. Dessutom är jag snäll och omtänksam och bryr mig om mina medmänniskor.

    Denna fråga bör vi jobba över partigränserna för att lösa. Ensamhet och utanförskap som många lever med idag är en folkhälsofråga.

    Ensamheten och utanförskapet kan bero på mycket olika saker beroende på om man är ung eller gammal. Sedan handlar det också om att bli bemött på ett sätt som man själv tycker är trevligt, där har våra myndigheter misslyckats totalt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.