Edward Riedl (M)

Tjejer måste kunna byta däck själva

Idag var det så dags för det ena av de två däckbytena under året. Ändå sedan min dotter var liten har hon varit med när det ska bytas däck, snickras, målas, kaklas mm. Tanken är att hon när hon blir vuxen ska kunna klara sig själv utan att behöva bli beroende av andra (läs killar/män) – Åtminstone när det gäller att klara sig med det praktiska.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

15 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    käften If, ( å ingen smiley Obskyra…)
    helt rätt; en blå skäggig farbror; en smurf! som ÄR mänsklig, å har barn, en dotter, som dessutom inte kommer å stå som ett fån i beroendeställning för en iofs viktig detalj men en gummimetalltingest! Bra, jag blir glaad!

    Å sug på den Sosseriet..

  2. Corina Selberg

    Helt rätt, självklart ska man som tjej lära sig olika saker för att i framtiden kunna klara det mesta på egen hand, så har även jag fått göra 🙂 Men det hindrar ju inte att man ibland får bli lite beroende av det andra könet 🙂

  3. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-10-16 17:30)
    Återigen så är det ingen som tvingar dig att läsa min blogg – Även om jag självklart gärna vill att du fortsätter göra det. Men jag skriver inte bloggen för bara dig utan för att vara intressant för många. En del tycker jag skriver för mycket om bara politik och än del att jag skriver för lite. Min förhoppning är att mixen av inlägg ska vara intressant för så många som möjligt. det innebär att om du fortsätter läsa min blogg kommer du ibland att bli besviken på innehållet och ibland rent av kanske inte ens hålla med mig om det jag skriver. Så är det bara.

  4. Edward Riedl

    Svar till Corina Selberg (2010-10-17 08:49)
    Jag håller med dig om att lite beroende är nog bara bra om vi blir av varandra. Men min poäng är att det ska vara med ”rätt” saker…:)

  5. Edward Riedl

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-10-17 11:48)
    Även om du har rätt i sak så är det vanligare att höra: Jag ska byta till vinterdäck än jag ska byta till vinterhjul! Du är förlåten.

  6. Lotten Lindström

    Klok far! Det samhälle vi lever i är inte särskilt snällt mot hjälplösa fruntimmer som inte lärt sig klara vissa praktiska saker i vardagen! Den som är hela tiden är beroende är inte fri. 🙂

  7. lf

    Nej,vad jag försöker förklara är att den politiska bloggen skall handla om politik.Familjefrågor är mycket viktigt för familjen och de närmaste. Då det gäller förhållanden skall man ha en familjeblogg.Jag har aldrig känt mig tvingad att läsa bloggar.Men hur skall man då få möjlighet att kommentera? Skiddis kommentar lämnar jag därhän,men Ridel är hänförd!

  8. Maria Skiddi

    ”Hänförd”?

    jojo,…jag tror han fick sig ett gott skratt å såg essensen…men kanske lf för att politik nedbrutet i görande kan vara att lära sin dotter byta däck. Familj å politik hör således ihop på nå vis…sen äre ju jättemyschligt om nån utanför bloggen ska funka som redigerare å innehållspolis.

    Ha en bra kväll.

  9. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-10-17 18:47)
    Jag skriver en varierad blogg som framförallt handlar om poltik men ibland även om livet i stort. den som är intresserad är välkommen att läsa, följa och kommentera det.

  10. Edward Riedl

    Svar till Maria Skiddi (2010-10-17 21:03)
    Politik är även de människor som bär fram politiken. Jag försöker således ibland att vara personlig utan att bli privat. Hur jag lyckas låter jag er som följer bloggen avgöra. Men även om jag inte låter de ständigt negativa kommenterarna styra vad och hur jag skriver så är det glädjande med dina kommentarer som ger mer styrka i mitt skrivande. Jag hoppas du Maria fortsätter att både läsa och kommentera min blogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.