Edward Riedl (M)

Alliansen störst

I den senaste Skop-mätningen så får alliansen stöd av 48,1% av de tillfrågade och moderaterna är största parti med stöd av 33,4% av de tillfrågade. De röd-gröna är inte längre ett regeringsalternativ vilket egentligen gör det fel att lägga ihop deras siffror. Men socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet samlar idag 45,3% av de tillfrågade bakom sig. Slutsatsen är enkel – Det finns bara ett regeringsalternativ idag och vi har dessutom störst folkligt stöd.

Edward Riedl (M).

10 kommentarer

  1. Conny Forsström

    ­”Indonesien tog bort matsubventioner till de fattiga 1998, enligt IMF:s ­rekommendationer. Resultatet blev upplopp. Inte ekonomisk återhämtning. Det bästa ­sättet att hjälpa de fattiga ansågs vara att låta ekonomin växa. Till vilket pris som helst. Välståndet skulle droppa ner. Den föreställningen finns kvar: trots att ekonomisk forskning idag har motbevisat hela dess intellektuella grund.”

    Vilken åsikt har du om detta citat?

  2. Krister Klermalm

    Avståndet har minskat och är inte mycket kvar att skålen välter över. Ändå råder det ingen majoritets regering eller opposition så glädjande ska vi itne vara. Vem har då rösttyngen kvar för att fälla det ena eller det andra.

    Ska vi titta närmare på siffrorna så går vissa framåt och andra bakåt. Jag säger inte hej föränn vi har en regering som tar ansvar i lika värde för var och en av oss till ett jämlikare samhälle.

    Dessutom ligger vissa partier i fara och politiken som sådan kan fälla eran position framöver. En kommande intressant fråga, är Centerns kongress i höst på hur deras politik kommer att utformas i framtiden efter det. Särskilt en eller två frågor som blir spännande att följa.

  3. JonasE

    Så den senaste Sifonmätningen med 5,5% övertag för de Röd-gröna…..glömde du bort…eller??.

  4. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2011-06-19 13:31)
    Det du skriver tarvar mer än tre rader i en blogg kommentar. Du försöker dessutom att förenkla svåra problem vilket jag inte tror gagnar möjligheten att bryta fattigdomen i dessa länder.

  5. Conny Forsström

    Att förenkla ett svårt problem..var det inte just det som (höger)politikerna försökte göra i Indonesien? Man försökte förenkla fattigdomen till att enbart handla om tillväxt. Men så enkelt är det inte. Att företagen växer är en sak, men det måste också finnas gemensam välfärd. Kapitalismen delar nämligen inte självmant med sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.