Edward Riedl (M)

Socialdemokratin har blivit partiet mot jobblinjen

Den svenska debatten blir allt tydligare. Socialdemokratin har blivit ett parti som är emot jobbpolitiken i alla delar. Oavsett om det handlar om jobbskatteavdrag, riktade skattesänkningar för olika branscher eller diskussioner om hur mycket och hur länge vi ska jobba för att klara våra välfärdsutmaningar är socialdemokraterna numer emot allt precis som vänsterpartiet tradionellt varit. Numer vill till och med socialdemokrater lösa ungdomsarbetslösheten genom att fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga under 26 år – Leder rimligen inte det till färre jobb för de unga? De vill höja skatter för alla som jobbar – Leder det inte också till färre jobb? De vill lokalt i Umeå sänka arbetstiden, givetvis med bibehållen lön, till 6 timmar per dag. De vill satsa mer skattepengar på i princip allt och bygga infrastruktur för 100-tals miljarder. Alla ska bara få det bättre och ingen behöver betala.

Det finns idag bara ett problem med den politiken – Den går inte ihop. Den fungerar helt enkelt inte. De länder som testad att leva över sina tillgångar och bara ge positiva besked är de länder som idag måste rasera sina välfärdssystem med skolor och sjukhus. Det är de länder som måste sänka löner, höja skatter och sänka pensioner.

Socialdemokraterna har idag blivit ett parti mot jobblinjen. De försöker dessutom att få människor att tro att det faktiskt också skulle kunna fungera.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

11 kommentarer

  1. JonasE

    Att den förda politiken inte går ihop med vad man påstår sig göra, är väl framför allt Alliansrens signum.

    Då er så kallade arbetslinje inte kan kallas annat än misslyckad och driver allt fler in i bidragsberoende.

    Då det mest tydliga resultatet av Alliansens politik är fler arbetaslösa, fler utan sysselsättning (i procent räknat), fler utanför A-kassan, och fler i försörjningsstöd…..är det en bra arbetslinje ??.

  2. Conny Forsström

    Vad konstigt att de sammantagna rikedomarna i världen ÖKAR samtidigt som antalet fattiga också ÖKAR. Säger det något om dålig fördelningspolitik? För mig och många andra gör det det, om än inte för högern och dess anhängare. Sippra-ner-teorier är struntprat!

  3. Uffe N

    Margaret Thatcher (bioaktuell, gestaltad av Meryl Streep) lär ha sagt ”Problemet med socialism är att man förr eller senare får slut på andras pengar”. (Taget ur minnet och från engelska). Det citatet säger en hel del tycker jag…

  4. Arbetare

    Moderaterna är nu partiet som stöder bankerna först.
    Bankernas spekulationsskulder ska först av alla ta våra skattepengar( 100 miljd till EUskulder), därefter riskkapitalbolag, sen obskyra företag inom arbetsförmedligen och städning och restaurang osv. Och skattesänkningar för de rika!
    Samhällets väl kommer längst ner på skalan; enl FR har vi INTE RÅD med välfärd!

  5. [email protected]

    Skatterna påverkar inte arbetslösheten. Det finns högskatteländer med både hög och låg arbetslöshet. Det finns lågskatteländer med både hög och låg arbetslöshet. Skattetrycket visar bara på fördelningen mellan privat och gemensam konsumtion. Länder med högt skattetryck betalar stor del av sjukvård, utbildning gemensamt i stället för privat.

  6. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2012-02-11 13:06)
    Med tanke på att Sverige klarat sig bättre än i princip alla andra länder i Europa borde rimligen innebära att vår politik fungerar väl.

  7. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2012-02-11 13:28)
    Jag ser samma problem. Därför är jag stolt att vara med och leda det land i västvärlden som har de minsta klyftorna i samhället.

  8. Edward Riedl

    Svar till Arbetare (2012-02-11 22:53)
    Nu tror jag du fått det hela om bakfoten. Sverige har tvärtom tjänat pengar på våra bankaktioner. När det gäller arbetet inom EU så finns det brett stöd i riksdagen för de insatsers som görs där både regeringen och socialdemokraterna står upp för den grundläggande delen.

  9. Edward Riedl

    Svar till [email protected] (2012-02-12 08:50)
    Nu har Sverige världens näst högsta skattetryck efter 5 år med alliansen. Så jag håller med. Vi klarar oss bättre än omvärlden och det handlar om många olika faktorer. Att förenkla med att säga att det är högskattesamhällen mot lågskattesamhällen ger inget för den som vill se vad som skiljer länder åt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.