Telefoni

Telefonen uppfanns på 1870 talet och Sverige skulle snabbt komma att bli ett bland dom telefontätaste länderna i Europa. Tekniken har utvecklats men möjligheterna att använda telefon 2012 i Sverige är ingen självklarhet.

Under veckan som gott har nyhetsförmedlingen satt focus på frågan. Lokaltidningen hade förrförra veckan ett bra och inträngande reportage hur det kan vara att leva med totala avsaknaden av telefoni i vår kommun. För att ringa är det ett måste att först starta bilen och köra x antal km . Naturen har skapat hinder i form av ett berg som telia kan men ännu inte har velat forsera.

Avregleringen är inget jag och många med mig förespråkar. Avregleringen har visat att Sveriges befolkning än så länge inte kan erbjudas en säker teleoni. Telia har inte levt upp till det avtal som telia har skrivit på.

Under veckan har det pågått ett bred debatt. Infrastruktursminister Anna Karin Hatt har fått stort utrymme i radion. Alla ska garanteras fungerande telefoni i hemmen.

://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=5363667&play=4285997&playtype=Ljudklipphttp 

Att oppinionsarbete är det enda som kan rubba stora hinder är ett faktum. Det skall bli spännande att se vad som nu händer. Telefonin genomgår ett teknikskifte där kopparledningen till min by nu ligger avklippt efter marken. Telia avbröt nertagningen av den gamla tekniken när det kom fram att de inte alls kunde erbjuda fungerande alternativ.

Många vill bo i by och för landsbygdens utveckling är detta lite av en nyckelfråga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.