Kultursatsningar för framtiden !

 

Kultursatsningar i en liten inlandskommun
 
Kultur o Fritidsnämnden beslutade att alla kommunala medel riktade till kultur skulle tillföras Åsele Musik och Teaterföreningen( MTF). Föreningen i sin tur skickar pengarna vidare till MOTILI – Musik och Teater i Inlandet, en samverkansorganisation. MOTILI köper in arrangemang som kan visas i flera kommuner och därmed hålls kostnaderna nere. Denna tanke är inte alls fel. Vi får mera kulturarrangemang för pengarna till vår kommun.
 
Vid Musik o teaterföreningens årsmöte 2012 meddelades att ”det är bestämt” att alla kulturarrangemang i Åsele som vi då får skall gå via studieförbundet Abf. Abf kan då registrera dessa i sin verksamhet, rapportera dessa som kulturarrangemang och därmed på pengar tillbaka till Abf lokalt i Åsele. Abf har inte själv arbetat med arrangemangen.
 
Tycker att det är fel att hela kulturpotten på 40 000 kr skall ograverat skickas vidare till MOTILI. Jag vill att en del skall finnas för att vara behjälpliga vid lokala kultursatsningar.
 
Tycker att det är fel att Abf tilldelas möjligheten att registrera arrangemangen som sina kulturarrangemang. Pengarna till kulturen kommer från alla vi skattebetalare oberoende av hur vi lägger vår röst i kommunalvalet.
 
Vill inte att kulturarrangemangen skall klyva vår befolkning i två läger. Vi skall kunna träffas och trivas och avnjuta kultur utan att det i slutändan per automatik skall ge ABF ekonomisk fördel.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.