En historisk dag

Bussen har kommit fram till Umeå som startade i Dorotea. Läktarplatserna är intagna och Doroteaupproret med supportrar från Åsele har bänkats sig. VK och Västerbottensnytt sänder direkt rån landstingsfullmäktige och frågan gäller vilken FRÅGA som vi västerbottensbor ska ta ställning till när vi går till valurnorna vi folkomröstningen.

Frågan är reda ställd och formulerad i namninsamlingen. Jag tycker att det vi skerv under på vid namninsamlingen, det ska gälla.

Slutar aldrig att förvånas över politikens taktikspel. Att som socialdemokrater vinna valet med så stor majoritet utan att över huvud taget skrivit ett eget valprogram. De talade aldrig om vad de ville göra. De som röstade på socialdemokraterna i landstinget röstade på ett blankt, tomt alternativ. Efter valet kom svaret vad s skulle skrivit i sitt valprogram inför valet 2010.

Oberoende hur vi röstar och vilka åsikter vi har ska vi leva och bo i samma län och i samma kommun. Oberoende hur vi röstar har vi grundläggande rätt till en likvärdig vård. Vi betalar lika mycket i landstingsskatt och ska ha likvärdig valuta för pengarna.

Vi vet att kostnaderna för det som skett har varit mycket större jmf med det vi hade. Akutbilen har kostat mera än vad ambulansen kostade. Prislappen för de indragna akutvårdsplatserna och en stängd sjukstuga efter kl fem i Dorotea är mkt intressant att undersöka.

Det ska bli spännande att följa dagen i landstingsfullmäktige som direktsänds via webben

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.