Vindrutan är av en anledning större än backspegeln

För att ta sikte på en säker och likvärdig vård för Västerbottens innevånare bör nu S och Mp stanna av bilen och sätta sig väl tillrätta. Inse att bilen är försedd med två backspeglar. Att stanna upp och reflektera över den folkomröstning vi i Västerbotten har genomfört är ett minimikrav precis som kraven på ambulans till Åsele och akutsjukvårdsplatser till Dorotea. Fortsätter denna desperata framfart där S o Mp:s lösningarna på akutsjukvården i Dorotea duggar allt tätare är det endast ett uttryck för att dikeskörningen redan är ett faktum. Vindrutan hade inte den in sikt som krävdes för dessa personers deperata framfart.

I Västerbottens inland ska vi ha en trygg och säker akutsjukvård liksom i övriga länet. Sjukvården behöver inte vara lika, se likadan ut för att vara den trygghet vi efterfrågar. Kraven på akutskjukvårdsplatser på sjukstugan i Dorotea och en ambulans till Åsele ruinerar inte ekonomin Västerbottens landsting utan tvärt om.

Att S och Mp nu föreslår att sjukstugan skall flytta till äldreomsorgen-Bergvattengården innebär bara ett uttryck över den dikeskörning S o MP redan har gjort.

Det finns konkreta och ekonomiskt hållbara förslag för Västerbottens Inland liksom för länet i stort. När ska vi fås sluta ägna energi åt dessa dumheter som fortsätter att presenteras av ett socialdemokratiskt styrt landsting.????

 

Åsele kommuns majoritet har ett lika stort arbete att ta tag i gällande befolkningsfrågan.

Det finns backspeglar för att ta lärdom av vad som hände när ni S och V drar unda kommunal service så att det blir omöjligt för människor att bo kvar-

Ska vi starta upp Fredrika skola igen och prova de modeller av distanslärande och fjärrundervisning som kommer att bli en möjlighet till att bevara högkvalitativ undervisning på landsbygden.

Att minska på servicen utanför den största centralorten innebar utflyttning. Prislappen för denna är betydligt högre än vad det skulle kostat att fortsätta driva skolan i befintligt skick. De tre barn som nu går i Fredrika skola anser jag att vi aktivt skall arbeta för att dessa barn får flera klasskamrater. Fredrika ska inte bli en öde bygd. Fredrika skola är inte nerlagd! Fjärrundervisning och distansundervisning med klasslärarstöd är en modell för landsbygds-glesbygdsskolor som ännu inte har prövats men som kommer att komma. Låt Åsele kommun få ligga i framkant.Låt Åsele kommun bli första kommun för att ansöka om, att få pröva dessa utbildningsformer som erbjuds med distans och fjärrundervisning.

Med tydliga mål och nyputsad vindruta kan vi styra utvecklingen åt ett positvt och hållbart håll för Västerbottens Inland

Annars är det bara att inse att Socialdemokratin avfolkar inlandet alldeles av egen kraft och med egna majoritetsbeslut.Det kan kvitta om frågan gäller akutsjukvård eller grundskola.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.