Bra att LRF vågar debattera vår mat.

Härligt med LRF debatten när det gäller vegetarisk skollunch! Debatt behövs  när det gäller vår mat och alla de miljoner måltider som serveras varje dag inom skolan och i vår äldreomsorgen. Att kött framställs som ett stort miljöutsläpp behöver en helsida för att reda ut. Allt kött är inte negativt för miljön. Svensk lagstiftning tillåter inte antibiotika i förebyggande syfte vilket är tillåtet i många andra länder. Vår del av Sverige skulle vi kunna producera bra miljövänligt kött. Naturbeteskött utan tillförsel av kraftfoder där djuren betar områden där gräset återkommer av egen kraft år från år. Marken plöjs inte upp och bearbetas och gödslas med konstgödsel.

Djur som äter gräs och inte kraftfoder växer saktare. Det skiljer 2 månader innan de når slaktvikt jämfört de som äter kraftfoder. De som enbart äter gräs i olika former gör för oss människor de goda fettsyrorna jämfört de som föds upp med kraftfoder. Båda sätten att producera kött kan vara KRAV märkta. Jobbigt att vara konsument och handla rätt.

Jag vill att vår kommuns måltider skall innehålla vårt eget lokalt producerade naturbeteskött, Har inget emot vegetarisk mat men maten vi serverar barn o gamla skall vara bra för både hälsan o miljön, Att handla lokalt innebär att pengarna skattas i kommunen. Korta transporter är direkt bra för miljön.

LRF med sina hamburgare startade debatten om kött/miljö/skolmat en debatt som måste fortsätta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.