VK skriver helt felaktigt i sitt referat av gårdagens kommunfullmäktigemöte

De ärr inte första gången VK egen inlandsreporter skriver felaktigheter.

Gårdagens komunfullmäktige hade ett ärende angående budget. Majoriteten S o V föreslog en ombudgetering för att prospektering av etapp 2 Bofinken skulle komma till stånd. Oppositionen hade en avvikande uppfattning och ärendet gick till återremiss.

VK skriver att oppositionen inte vill slutföra Svalan. ( som omnämns Bofinken etapp 1 i handlingarna till fullmäktige)

Helt fel påstående av VK reportern!

Pengarna är där redan ombudgeterade för att Svalan skall bli möjlig att använda. Svalan har stått tom i 20 års tid med mycket få undantag.  Inga intäkter har kommit in till kommunen för en huskropp som stått uppvärmnd utan hyresgäster. Detta är inte god ekonomisk hushållning.

Vad som INTE är klart är hur prislappen kommer att sluta. Svalan budgeterades först  med en kostnad av 2 miljoner som blev tre. Nu har siffran sex miljoner passerats. Det är just därför som jag som en del av oppositionen i Åsele inte tycker att det verkar så klokt att sätta igång ett projekt som i första skedet har en prislapp på 15 miljoner.

Vi saknar inte äldreboenden i Åsele kommun!

Vi har ett modernt demensboende som enligt förslag skall stängas när hela ombyggnadskarusellen på Åseborg är över. Detta enligt S och V.

Har påpekat minst 10 gånger från talarstolen att Åsele kommun saknar en äldreomsorgsplan som bör vara det dokument som ligger till grund för investeringar inom äldreomsorgen.

Ska vi satsa miljoner för att bygga om ett gammalt hus när vi redan har äldreboenden. Vad som påpekats är att vi saknar demensplatser inom äldreomsorgen. S och V planer innebär en ytterligare minskning av antalet demensplatser.

Besparing används som argument och den sägs bli 1,5- 2 tjänster efter det att projektet genomförts. Kostnader för lånade pengar är inte med i den besparingen.

Åsele kommun saknar dessutom trygghetsboende för äldre. Boende dit äldre kan flytta av egen fri vilja utan att bli biståndsbedömda.

Varför läsa VK när tidningens reporter inte kan förhålla sig till sanningen????

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.