VK:s egen Jan Johansson rättar sitt skriveri men….

Ja efter det att jag påpekat grova felaktigheter i Jan Johanssons referat av fullmäktigemötet den 10 mars så svarade han med följande rättelse som fanns med på VK andrasida på onsdagen efter Kf mötet.
Saken är ändå den, att trots rättelse är det inte korrekt !
Jan Johansson som den rutinerade VK reporter han är drar slutsatser och lägger till text som han som journalist inte kan göra om han inte lägger till det som ett citat.
Den återremiss som som saken gäller projekteringen av Bofinken 2. Som opposition är vi mycket osäker inför denna stora investering som detta innebär. Följden blir att om kommunen skaffa sig stora utgifter genom att låna upp stora summor- 15 miljoner och mera i bank så måste det sparas på verksamheten för att få kommande års budget att gå ihop.
Den felaktighet som Jan Johansson har kvar att korrigera är när han påstår att oppositionens återremiss stoppar den snart slutförda ombyggnaden av Svalan. Skriver Jan Johansson detta i VK så måste det föregås av ett citattecken. Dessutom måste han tala om vem som sagt detta.
I hanteringen av dessa ärenden i budgeten i kommunen benämns båda objekten Bofinken 1 och Bofinken 2
Svalan är den del som nu är ombyggd. Det är missinformation och tydlighet som inte gör det lättare för Åsele kommuninnevånare att först hur pengarna används i vår kommun.
Här kan ni nu läsa jan Johanssons rättelse:
Hej Sylvia. Jag har läst ditt mail och jag kommer att lämna in följande rättelse till morgondagens tidning. Jga har även gjort vissa justeringar i nätversionen. 
mvh Jan Johansson reporter Västerbottens-Kuriren
 
Rättelse  Västerbottens-Kuriren skrev i gårdagens tidning att Åsele kommunlista (ÅKL) ville stoppa slutförandet av äldreboendet Svalan genom att säga nej till en ombudgetering i Åsele kommunfullmäktige. Det visade sig vara fel. Oppositionen ville däremot inte att pengar skulle ombudgeteras till att inleda en projektering av Bofinken etapp två i samma byggnad och man stoppade beslutet med hjälp av en återremiss. 
Eftersom ombudgeteringen gällde båda projekten så finns det däremot inga pengar för att slutföra Svalan som planerat i vår. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.