ISIS avrättningar

När man ser bilder från avrättningar av människor som har en annan tro än den som håller i svärdet eller geväret blir man tom invärtes. Vad får människor att bete sig så bestialiskt? Vart har alla inomsjälsliga spärrar tagit vägen? Hur kan det gå så snett att en tro på något annat blir ett sådant hot mot ens egen existens att man är beredd att utplåna den andre från jordens yta?

Året är 2014 och jag inser att civilisationen inte nått längre. Hitlers massavrättningar gör sig åter påminda. Synen att min värld blir bättre om ni andra inte finns sprider sig nu i Irak och Syrien som en svårstoppad pest. Den som inte är för är emot och ska omedelbart avrättas eller tvingas på flykt.

Med vilka tal och med vilka ord ska denna massaker kunna stoppas? När ord, för att beskriva det bestialiska som händer, för länge sedan tagit slut. När protestmarscher och fördömanden inte räcker till. När förtvivlan över det som sker nått sådana gränser att outhärdligheten tagit överhand återstår bara ett. Att ta till våld och vapen för att med kraft driva bort det onda och få stopp på massavrättningar och lemlästning.

Om inte, vad är alternativen? Vad är världens svar till de i Irak och Syrien som nu skriker ut sin vånda och sin förtvivlan? Vad är ditt svar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.