350 000 fler sysselsatta

SCB.s siffror över arbetsmarknaden visar att Alliansens jobbpolitik fungerar. Juli 2014 jämfört med juli 2006 visar på att 350 000 fler är sysselsatta idag än då. Göran Perssons mål som statsminister för S då var att nå sysselsättningsgraden 80 % i åldersspannet 20-64 år. Han nådde aldrig det målet trots att det rådde högkonjunktur i Sverige på den tiden.

Alliansen når nu detta mål. Trots att vi under många år befunnit oss i en världs-lågkonjunktur av sällan skådat slag. Vår politik har gjort det mer lönsamt att arbeta. Lättat på företagens skattetryck så att de kan anställa fler. Gjort det billigare att anställa unga. Halverat momsen i den sektor där många får sitt första riktiga jobb.

Att bromsa denna fantastiska utveckling på arbetsmarknaden vore ren katastrof. Därför är det viktigt vem du röstar på i valet 14 september. Alliansen levererar. Fler jobb leder till ökade skatteintäkter för kommuner och landsting. De som sköter vår välfärd som sjukvård, skola och omsorg.

3 kommentarer

  1. LenaAndersson

    Varför envisas med att ange antalet ”sysselsatta” istället för att ange hur många som har ett riktigt avlönat skattebetalande jobb! Att vara ”sysselsatt” via erat Fas 3/”Pysselsättningsfasen” är ju inte detsamma som att ha ett jobb, eller ens ett värdigt liv, även om det ökar antalet ”sysselsatta” i statistiken?

  2. LenaAndersson

    Arbetslösheten är ju HÖGRE nu, antalet procent arbetslösa är fler, än för 8 år sedan, så er ”jobbpolitik”, har ju misslyckats totalt, massarbetslösheten har ju förvärrats!

  3. John

    350 000 fler sysselsatta nu , 487 000 arbetslösa nu under Alliansens regering sedan 2006 . Den har ökat från 6 % till 8,5% sedan 2006 , alltså var arbetslösheten under S 837 000 då ? Nä , berätta nu Judas , hur räknar du ? Var hämtar du dina siffror ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.