Bekämpa fattigdom inte rikedom

En sak jag vurmar alldeles speciellt för är hur vi i Sverige, under denna långvariga lågkonjunktur, kunnat minska fattigdomen med 40 % sedan 2006. Vi har nästan halverat fattigdomen i vårt land sedan 2006. Fattigdomen i Sverige är idag lägst i hela EU. Talar man om detta på socialdemokraternas partihögkvarter på Sveavägen? Är man stolta där? Är man nöjda? Alliansen har ju lyckats med det som ändå borde vara ett av de viktigaste målen med den socialdemokratiska politiken.

Att det idag i Sverige förs en politik som minskar andelen som behöver befinna sig i fattigdom är ett faktum. Att Sverige idag har EU:s lägsta fattigdom är ingen slump. Varför?

Jo vi Kristdemokrater bekämpar fattigdom och inte rikedom. Vänsterpartierna har fullt upp med att bekämpa rikedom så att dom glömmer vad som är viktigare. Att fokusera på att bekämpa rikedom förutsätter ju helt andra typer av reformer som samtidigt effektivt slår undan benen på dom som skapar resurser till välfärden och skapar sysselsättning. Här ligger en avgörande skillnad mellan Alliansen och oppositionen.

Är det inte just här det också går så fel hos er i S, V, MP och Fi. Enligt era teser ska Allianspolitik inte fungera för att bekämpa fattigdom. Humlan ska inte kunna flyga. Ibland blir jag så trött på dessa vänsterteser som florerar och ständigt talar om rättvisa och solidaritet som om man hade patent på orden.

Denna vänster som ständigt med ord och bildsättning försöker skapa ett vi mot dom, ställa klass mot klass, kön mot kön, grupper mot grupper och nu senast handlar det om att ställa vinster mot välfärd. Ni har så fullt upp med dessa kamper att ni inte märker att politiken som ni missaktar fungerar bättre än er egen.

En kommentar

  1. John Wennerlund

    Håller med om att bekämpa fattigdomen istället för rikedomen. Men vad är egentligen fattigdom?
    Fattigdom är att inte kunna äta sig mätt varje dag. Att inte ha en bostad. Att inte ha råd med att gå till tandläkaren.
    Fattigdom är inte att inte kunna köpa nyaste mobilen eller att ha en platt TV hemma. Inte heller att åka till Spanien varje år. Detta har inge med fattigdom att göra.
    Vi i Sverige har det bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.