Centerpartiet tror på landsbygdens möjligheter

Idag hade Centerpartiets tillträdande partisekreterare Michael Arthursson en mycket bra debattartikel här i dagens VK. Både i papperstidningen och här på webben.

Det har under de senaste åren från många håll påståtts att Centerpartiet skulle ha glömt våra rötter i landsbygden, det är givetvis helt fel vi har som parti hela tiden Centerpartiet har fått alliansregeringen att sätta upp målet om Sverige som Europas främsta matland. Detta är ett djärvt mål. En riktig utmaning. Men faktum är att vi, tack vare vårt klimat och vår natur, har unika möjligheter att få fram råvaror i världsklass. ett exempel på landsbygdens möjligheter, Foto: Jurek Holzer/SCANPIXarbetat aktivt för landsbygden och dess förutsättningar. Både lokalt och nationellt.
Tyvärr verkar det som om Centerpartiet är det enda parti som inte får finnas både i tätorten och på landsbygden, eftersom så snart vi lägger förslag som kan innebära något bra för tätorten uppfattas det som om vi glömt bort landsbygden.Centerpartiet har i Alliansregeringen fått stöd för ett stort antal förslag syftande till att förbättra landsbygdens utvecklingskraft, och mer
skall det bli!


Centerpartiet har fått alliansregeringen att sätta upp målet om Sverige som Europas främsta matland.  Foto: Jurek Holzer/SCANPIX

Viktigt för oss är att vår ingång i detta är att vi tror på landsbygdens möjligheter, det handlar om att skapa förutsättningar för en positiv utveckling, inte mer bidrag för att bromsa någonting negativt.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.