Viktig signal från kommunen om att likställa lantbrukarna i kommunen

Igår beslutade vi i KSNAU att tillskriva regeringen och Jordbruksverket om att förändra i Sveriges stödområdesindelning för lantbruket. För nuvarande modell skapar orättvisor mellan lantbrukare i kommunen. Detta genom att minimala temperaturskillnader gör att olika lantbrukare placeras i olika stödklasser som beskrivs i denna artikel i VK idag.  Samt  i denna  nyhet  från  kommunen.  

Nu kommer detta kanske inte förändra världen men jag tycker det är jätteviktigt att vi från kommunens sida gör vad vi kan för att förbättra villkoren för kommunens lantbrukare, både när det handlar om att påverka myndigheterna, men även när det kommer till att stötta våra lokala bönder när det kommer till både inköp av livsmedel men även hur vi planerar och släpper frambyggnation runt om på landsbygden, viktigt att alltid tänka till så man inte försvårar för lantbruket i onödan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.