C säger ja till finanspakten nej till Euron

 Idag kommer troligen EUs regeringschefer att komma överens om den kommande finansöverenskommelsen avseende ett nytt gemensamt finanspolitikskt ramverk. 

I Centerpartiet har detta diskuterats mycket ingående och vi tog ställning förra veckan ställning för pakten vilket vi tydliggjorde med en debattartikel på DN där skriver Centerpartiets partiledning:

"Center-ja med förbehåll. Det är positivt att euroländerna i och med finanspakten tar tydliga steg mot ökad budgetdisciplin och finansiell stabilitet. Som en naturlig följd av vår historia av ansvarstagande, vill Centerpartiet vara med och trygga ekonomin i Europa. Vi säger därför ja till finanspakten. Men vi är samtidigt tydliga i vårt nej till att Sverige inför euron som valuta. Vi ställer också krav på att Sverige som icke-euroland inte ska bli bundet av reglerna i finanspakten, skriver Centerpartiets högsta ledning."

 

 Denna fråga är givetvis kontroversiell, men jag tror fortfarande att det bästa för Sverige är att stå utanför Eurosamarbetet, samtidigt som vi försöker bidra till en klok och bra finanspakt.

Mer finns att läsa på Centerpartiets Hemsida. Annie Lööfs blogg

Media: DNdebatt, Expressen, Aftonbladet

 

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.