Hemavan, Auschwitz, Yrkeshögskola

Hemavan
Efter en helg i Hemavan förundras man över med vilken kraft bostadsbyggandet tagit fart. Full aktivitet råder och kommunen Storuman får nog tacka Norge för sitt bidrag till utvecklingen i Hemavan. Nu gäller det att ansvariga vågar möta upp bostadsbyggandet med nya investeringar i skidsystemet och i nöjen. Det är ett måste om Hemavan ska sättas rejält på kartan.

Auschwitz
Jag höll på att trilla av stolen när jag såg att Holmlund liknar Stadshusentrén med entrén till Auschwitz. Rubriker kan kommunalrådet skapa, det vill jag inte ta ifrån honom, men någon gång måste väl ändå hans partikamrater ta honom i hampan. Är det ingen som kan göra något inom hans eget parti??? Hallå! Är det denna bild vi ska sätta i Sverige av Umeå?

Sen blir man glad en dag som denna när regeringen kommer att införa en yrkeshögskola. Detta har länge varit en kristdemokratisk hjärtefråga. Dels har vi motsatt oss socialdemokraternas ensidiga utbyggnad av högskolan, men också att yrkesutbildning inte fått en likvärdig påbyggnad. Yrkeshögskolan är viktig för att utveckla de yrkesutbildningar som finns på gymnasiet. Alla måste kunna fördjupa sin kunskap oavsett yrkesval. Grattis till alla gymnasieelever som valt ett yrkesinriktat program.

En kommentar

  1. Luttrad umeåinvånare

    Precis, Umeå börjar bli en pajasstad ingen kan ta på allvar. Holmlund ”överträffar” storpappan Persson med sin ”grindblogg”.
    Han lyckades också med att finnas med på Aftonbladet (i Björklövenmössa), där nog många tror att det var ett aprilskämt dagen före, 31/3.
    Men läs kommentarerna till Holmlunds ”grindblogg” i VK. Det visar att allmänheten reagerar och med humor, som bör få socialdemokratin i Umeå att rodna.
    Sedan viker Holmlund ut sig i dagens blogg, 2/4, i helfigur och med Björklövenmössa, som på fullmäktige i Umeå nyligen.
    Suck!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.