Vi vinner i Umeå eller…

Nu om aldrig är det väl dax att skrota kommunens slogan, ’Vi vinner i Umeå’. Efter att vi som kommun rasat i den årliga företagsklimatsundersökningen som svenskt näringsliv gör måste nu krafttag tas av kommunens styrande parti (s) i Umeå. Ett tapp på 49 platser till den nu mindre hedervärda platsen 152, är verkligen inget att skryta om. Ett dåligt betyg från företagarna i Umeå bygger på deras upplevda känsla vilket självklart är den som också styr företagarnas agerande i kommunen. Vi vinner i Umeå har fått sig en rejäl knäck eller så gäller den bara för vissa utvalda. Förlorarna blir Umeåborna som är beroende av företagare som satsar och investerar i vår kommun.

Haga är det bostadsområde som är populärast i Umeå. Självklart är det en riktig bedömning. Jag bor ju själv på Haga och kan konstatera att ett bättre centralt beläget bostadsområde i Umeå får man leta efter.

Sitter just nu i ett telefonmöte med styrelsen i Sveriges kommuner och landsting. Vi går igenom de pågående avtalsförhandlingarna som pågår och kommer att påverka lönen för alla kommun- och landstingsanställda några år framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.