Dagen som gått, Ön och Göran Persson

Dagen började med ett möte i Landstingshuset med mina partikamrater. Hann sedan ned på USM för lite spinning innan kommunstyrelsens planerings- och näringslivsutskott (KS-NP) tog vid. Var klar för hemfärd just före 18.00. Skriver just nu denna blogg innan jag har ett telefonmöte med vår partistyrelse klockan 20.00. I morgon bär det av till Halmstad med vårt parkeringsbolag UPAB där jag är vice ordförande. Ska vara med på deras årskonferens i dagarna två.

Ett av besluten idag på KS-NP var om den samrådshandling som ska ut på remiss angående byggnationerna på Ön. Nu har socialdemokraterna och moderaterna bestämt att norra delen på Ön ska exploateras extremt hårt. Mellan 2500 och 3300 lägenheter handlar det om på norra spetsen. Snitthushöjden kommer att ligga på mellan 7-8 våningar med toppar på 12 våningar. I Umeå finns inget så hårt exploaterat område tidigare. Det är även med storstadsmått mätt en mycket tung exploatering. Jag anser att man begår en våldtäckt på Ön. Denna unika Ö vi har mitt i Umeå kommer nu, om förslaget går igenom, att förfulas av ett ghetto av höghus. Varför ge sig på Ön när det i Umeå inte är brist på ställen att bygga, både högt och tätt, är för mig obegripligt. Trafikkonsekvenserna kommer också att bli betydande både på Ön och Obbolavägen. Dags att ni Umeåbor höjer er röst mot detta förslag. Ön borde utvecklas till ett Umeås ’Central Park’ med allt vad det innebär. Då kan vi tala om att ta tillvara den unika miljö som Ön erbjuder.

Göran Persson har fått jobb som konsult. Utmärkt. Självklart är det dumt att inte ta tillvara den kunskap som Persson besitter utifrån sin tidigare roll som statsminister. Allt annat vore dumt. En f d politiker besitter en oerhörd kunskap om på vilket sätt man når de personer där man kan påverka olika beslut. Om det i sin tur gynnar Sverige, som i Perssons fall, och svenskt näringsliv ska vi bara vara glada. Grattis Persson till ditt nya jobb och lycka till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.