Parkeringsfrågor, lediga jobb, Ön

Startar denna dag i Halmstad där jag befinner mig sedan igår. Eftersom jag sitter i styrelsen för vårt kommunala parkeringsbolag, UPAB, är jag på en årlig sammankomst för alla i Sverige som håller på med att hantera parkeringsfrågor av olika slag. Hur bygger man moderna p-hus eller p-garage? Hur använder man den senaste tekniken för att underlätta betalningen när man parkerar sin bil? Vilken klädsel ska våra p-vakter använda i framtiden? Ett litet axplock av det som hanteras.

Ser att det till arbetsförmedlingen i Västerbotten inkommit 40 % fler lediga jobb april i år jämfört med i fjol. Nu börjar regeringens politik få genomslag. Den högkonjunktur vi befinner oss har med regeringens politik börjat generera arbeten. Antalet lediga jobb ökar och arbetslösheten i länet sjunker. Speciellt i Umeå. En del tuffa beslut som tagits av regeringen har syftat till att dels öka antalet lediga jobb och dels öka utbudet av arbetskraft. För varje person som går från arbetslöshet till ett arbete är en oerhörd vinst för framförallt den enskilde men också för samhället. Nu ser vi frukten av den poltik som förs. Den förra bedrivna arbetspolitiken av sossarna gav inga nya jobb. Är det den politiken en del gnällspikar vill ha tillbaka? Ibland verkar det som om vissa längtar tillbaka till den tiden. Politiska beslut ska följas upp och granskas. Fungerar politiken ska vi naturligtvis fortsätta på den vägen. Sen måste alltid småjusteringar göras under resans gång för att inte människor ska hamna mellan stolarna. Kan dock konstatera att betydligt fler fanns mellan stolarna för ett år sen än vad som är fallet idag.

Holmlund har i sin blogg idag försökt flytta fokus från hans förslag till exploatering av Ön till mina formuleringar av densamma. Att jag kallade Holmlunds byggförslag för en våldtäkt av Ön fick honom att inse att han måste reagera. Det klassiska är då att försöka flytta fokus. Att på det sätt han vill exploatera denna jungfruliga mark anser jag ändå måste beskrivas på ett sätt som ger avsmak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.