Slogans

Trevligt med lite debatt kring mitt försök att lansera en ny slogan för Umeå. Samtidigt verkar det vara många som inte vet att vi i Umeå redan har en slogan nämligen ’vi vinner i Umeå’. Fundera vidare och kom med ideér. Vad kännetecknar Umeå?

Att kommunen borde registrera björkarnas stad som varumärke hos PRV är en utomordentlig idé. Likaså att registrera domäner med liknande namn. Björkarnas stad kommer nog att leva i all framtid. Men den säger inget om hurdan Umeå är som stad. Det är min poäng i sammanhanget. Ett Umeå där det är nära till allt har en komperativ fördel gentemot andra städer där mycket tid går åt till transporter. I Umeå får du därmed 28 timmar istället för dygnets 24.

Idag släpper socialdemokraterna sitt budgetförslag för Umeå som ska gälla 2008. Hoppas kan man alltid att några nya ideér kommer fram om planeringen av staden och om satsningar på det kommunen absolut ska hålla på med. Socialdemokraterna ämnar lite lämna den del som en kommun har som sina viktigaste uppgifter nämligen skolan, sociala området, stadens planering m.m. Om fokus ligger på att toppa kärnområdena inom den kommunala verksamheten kommer andra (läs företag, föreningar m.m) att kreativt kunna ta sig an verksamheter som inte en kommun ska syssla med. Några exempel är IT-tjänster (Umeå Energi), gym (simhallen), försäljning av tjänster inom brandskydd (brandförsvaret) o s v. Inom dessa områden är man direkt och konkurrerar med den privata företagssfären. Det anser jag vara mycket olyckligt p g a att det hämmar den totala tillväxten i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.