2,9 % och Resecentrum i Umeå

Arbetslösheten är rekordlåg i Västerbotten. 2,9 % enligt länsarbetsnämnden. Som allt annat måste även detta vara regeringens fel (är ironisk). Under en tid har häxjakten varit hård på regeringens förda jobbskaparpolitik. En politik som haft som syfte att skapa mera arbeten och mindre konstlade åtgärder som tidigare visat sig inte burit frukt. den förda politiken har nu börjat ge resultat. I takt med att företagare vågar anställa fler minskar belastningen på våra trygghetssystem. Det innebär att de offentliga resurserna som tidigare belastades även av de som klarade den ordinarie arbetsmarknaden nu kan användas till de med särskilda behov. Den logiken tror jag alla människor instämmer i förutom möjligen de med ideologiskt nedsmutsade glasögon. 1 juli startar även garantijobben. Hur det kommer att slå ut är för tidigt att säga. Syftet med garantijobben är ju att skapa den hängmatta som behövs för de som hotas att slås ut från arbetsmarknaden av olika anledningar.

Självklart hjälper rådande högkonjunktur till att lyfta siffrorna men å andra sidan så är det nu politiska beslut ska till som bäddar för framtiden. Alliansregeringen gör med andra ord helt rätt.

Två nya resecentrum ska skapas i Umeå. Flera aktörer är involverade som alla har olika intressen och olika börsar. Beslutet vi tog igår om Umeå Ö (nuvarande station) är ett bevis på ett sådant samarbete. Att sammanfoga olika kollektiva färdsätt är ju det optimala. Min personliga dröm är att vi kunnat gräva ned Järnvägsallén framför nuvarande järnvägsstation. Nu kommer den att finnas kvar som en barriär mellan det nya resecentrat och Rådhusesplanaden. Tänk om vi fått en fri passage från stationen ned mot Rådhustorget. Utan att behöva passera en hårt trafikerad väg. Nu var detta inte ekonomiskt eller praktiskt genomförbart. Drömmar är ju alltför dyra ibland och förblir därför bara en dröm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.