Danmark och kommentarer till AB Bostaden

Tekniken är ju fantastisk. Sitter just nu på en buss genom Danmark och bloggar. Byggnadsnämnden i Umeå är här på studiebesök. Som vice ordförande i nämnden är jag alltså med. Den stad vi just lämnat , Randers, är oerhört lik Umeå i storlek och struktur. Ungefär samma typer av problem finns här i Randers som i Umeå. Vi lär oss med andra ord mycket på denna resa som vi också förhoppningsvis ska kunna få nytta av i vår egen stadsplanering så småningom.

I dagens tidningar är rubrikerna tydliga om att jag krävt AB Bostadens ordförande, Bernt Anderssons avgång. Som jag också förutsåg var att Lennart Holmlund inte skulle hålla med mig i detta. Tydligen skakar det ändå till i de socialdemokratiska leden. Lennart Holmlund brukar lägga ut flertalet dimridåer då han känner sig trängd. Så har skett även i detta fall.

Påståendet att VD:n (Förlåt fd VD:n) i Bostaden inte skulle ha hörsammat begäran om att ordna fram ett visst antal lägenheter för socialnämndens räkning är en sådan dimridå. Holmlund vet liksom alla andra att denna diskussion är förd mellan socialnämnden och Bostaden i kanske 10-15 år. Alltså ett gammalt problem som fd VD:n i Bostaden ärvt av tidigare VD:ar. Dessa har då aldríg kritiserats på det sätt som Holmlund nu försöker kritisera Brita Natanaelsson.

Synd att inte socialdemokraterna förstår allvaret i det som skett i Bostaden. S försöker istället föra in fler och fler dimridåer i syfte att få affären att lägga sig. De kommunala bolagen har inte råd med denna typ av händelser i ett kommunalt bolag där inte ens ägarna agerar tydligt och klart. Nu handlar det inte bara om vilken kompetens som finns i bolagsstyrelsen Bostaden, utan här vilar nu ett tungt ansvar på ägaren vilket i detta fall också är ett likhetstecken med Lennart Holmlund.

En kommentar

  1. Pingback: Kan inte Högern stå för sina egna åsikter? | Alejandro Caviedes (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.