Vårdnadsbidraget – ett slag mot det socialistiska förmynderiet!

Äntligen, Äntligen!
Det socialistiska förmynderiet har fått sig ett rejält bakslag. 1 juli 2008 införs vårdnadsbidraget i Sverige. Det meddelade regeringen igår genom socialminister Göran Hägglund (kd). Vilken present till alla blivande småbarnsföräldrar. Nu kommer föräldrarna att själva få ekonomiska möjligheter att bestämma över sin barnomsorg upp till 3 års ålder. Där föräldrapenningen tar slut tar vårdnadsbidraget över.

I praktiken innebär det att föräldrarna kan välja på att helt sköta barnomsorgen själva eller gå ned i arbetstid för att kunna ha barnet kortare tid på förskolan eller låta barnet gå heltid i förskolan. Storleken på vårdnadsbidraget avräknas i paritet med nyttjandet av offentligt finansierad barnomsorg.

Beslutet innebär samtidigt att det är upp till varje kommun att själva avgöra om man vill införa ett vårdnadsbidrag eller inte. Med det socialistiska styret vi har här kommer det kanske att vara trögt. Men med ett folkligt tryck i frågan kan nog inte socialdemokraterna stå emot. Vem kan säga nej till ökad valfrihet? Barn är olika och kan inte alltid mötas med samma mallar. Eftersom det är föräldrarna som bäst känner sina barns behov kommer nu ytterligare ett verktyg att kunna användas för att i respektive småbarnsfamilj möta vardagen på bästa sätt.

Än en gång – Grattis alla kommande småbarnsföräldrar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.