Carnegie-härvan och Bostaden samt VF:s Bodén

Ropen om finansmarknadsminister Mats Odells avgång ljuder från VF:s ledarsidor och socialdemokratiska politiker. Lennart Holmlund är inte heller nådig i sin kritik. Från min sida sett gör Mats Odell precis det han ska göra. Nämligen tar bort de som kan tänkas vara inblandade i Carnegie-härvan.

Holmlund anser att Odell borde avgå…varför då? Odells fel var att anställa dugliga erfarna personer för att utföra ett uppdrag. Ingen har anmärkt på det förfarandet förrän situationen i Carnegie uppmärksammades. Staten har ett gällande avtal med Carnegie som s-ministern Pagrotsky skrev på under den förra regeringens tid.

Holmlunds egen ’Carnegieaffär’ i Umeå är ju AB Bostaden. Här rullar miljoner och hemliga avtal sluts som ingen får ha insyn i. Var finns Holmlunds krav på att ordföranden i AB Bostaden ska avgå? Var finns öppenheten och insynen i ett av kommunen helägt bolag? Nä, här det det tystnad som gäller. Om nu Lennart Holmlund anser Mats Odell förbrukad så ska väl samma princip gälla i Umeå?

VF:s Lars Bodéns analyser av vem som ska gå och inte går knappast att kommentera. Det gäller för övrigt allt som skrivits under de sista månaderna. Skulle en gymnasieelev dra samma slutsatser utifrån samma nivå på analys som Bodén gör, får den eleven klart underkänt.

Måste fråga mig varför ingen tar VF:s ledarskribent i örat. Lite större krav på en ledarsida borde ställas än mellanstadienivån som nu härskar. Självklart förstår jag att mycket av en s-ledare ska mynna ut i att Alliansregeringen gör fel, men det måste underbyggas med någorlunda nivå på argumenten. Gonatt Bodén!

En kommentar

  1. röstade inte rött

    Nog är det väl rätt tur att VF:s ledarskribent är en parodi på sig själv för det mesta. Jag menar vem tar honom på allvar? Den som följer hans resonemang ser efter en tid att det inte finns något underbyggt utan bara är ostrukturerad penndiarré. Visst vore det värre om VF verkligen hade en ledarskribent av rang, jag menar då skulle man ju ta sosseflosklerna på allvar….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.