Uppgörelsen i Bostaden, Arbetsförmedlingen i Lycksele

* AB Bostaden
TF VD i AB Bostaden, Bertil Hammarstedt, har nu tvingats överlämna den ’hemliga uppgörelsen’ mellan Bostaden och Richard Olsson till media. Tyvärr skedde det försent. Att hemlighålla denna typ av dokument skadar bara ett bolag. Vi ska ha stor öppenhet om vad som sker i våra bolag, även då det gäller lite mer knepiga beslut.

Ingen skugga ska falla på Olsson i detta fall. Han led skada och ska självklart kompenseras. Nu har ’Bostadsaffären’ hittills kostat hyresgästerna ca 1 miljon kronor. Kvar att räkna är rekryteringskostnaderna för en ny VD, tappad goodwill för företaget och tappat tempo i organisationen vilket brukar vara lika med ökade kostnader.

* AF i Lycksele
Var igår på besök Lycksele och dess arbetsförmedling. En mycket nöjd platschef tog emot oss. Arbetslösheten är rekordlåg i Lycksele. Problemet för AF är att matcha efterfrågan på arbetskraft från framförallt gruvnäringen med en allt mindre skara arbetslösa. Det är glädjande när regeringens politik ger resultat och det är också glädjande när platschefen anser att de åtgärder som nu genomförs är efterlängtade.

Av de 200 000 nya jobben som tillkommer i vårt land kan 50 % hänföras till konjunkturen och 50 % till regeringens förda politik. Att få människor i arbete är den i särklass bästa medicinen för att minska klyftorna och utanförskapet i vårt samhälle. Att gå från bidragsberoende till egenförsörjning är ett lyft för den enskilde, för vår gemensamma välfärd och för fortsatt välgång för vårt land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.