Kvarkenbro och Hammarstedt/media

* Kvarkenbron
Bra att finländarna vill röra om i grytan. En bro över Kvarken är en framtidsvision som kan bli verklighet om 10-15 år. Ingredienserna för att kunna förverkliga visionen är:
1. Starkt lokalt engagemang i Umeå och Vasa.
2. Beräkningar som visar på en god samhällsekonomisk nytta.
3. Att övriga berörda inom det område som skulle få nytta av en bro engagerar sig.
4. Norge och Ryssland visar ett starkt intresse.

Visar sig denna mix skapa ett bakverk med god eftersmak brukar nämligen finansieringen lösa sig. Det har tidigare visionära projekt visat sig göra.

* Bertil Hammarstedt och kommunens löneutbetalningar
Var i Stockholm då Västerbottensnytt ville göra ett inslag kring Bertil Hammarstedt som bolags VD i Umeå och på vilket sätt han fick sin lön. Jag sa egentligen tre saker. En av dessa kom med i inslaget nämligen att jag ansåg att kommunen och Skatteverket får sätta sig ned och se över löneutbetalningarna till Hammarstedt om det är rätt eller inte. Jag sa också att för kommunens del kostar det ju varken mer eller mindre om Hammarstedt för allt som lön eller som konsultarvode till sitt bolag (kom inte med). På frågan om jag tyckte det var rimligt att Hammarstedt var VD i fem kommunala bolag svarade jag att arbetsbördan i sig inte är så stor i en del bolag men att det finns en risk som kommunen tar om Hammarstedt exempelvis skulle bli sjuk. Då står kommunen utan VD i fem bolag. Är det rätt riskspridning? (Kom inte med).

Det är intressant att se vilka kommentarer som kommer med när media i förväg bestämt sig för att sätta en bild. Ibland kanske media skulle vara mer öppen för ett bredare "tänk" innan man slutligen bestämmer vinkeln. Bara en tanke?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.