Arbetade timmar och Sveriges problem

Sveriges kommuner och landsting har i november släppt en ekonomirapport. Den visar att antalet arbetade timmar i vårt land är skyhögt. Vi ligger på 7 300 miljoner timmar 2007. Att jämföras med 6 800 miljoner timmar 2004. Förändringen mellan 2006 och 2007 är + 3 %. En sådan ökning har aldrig skett sedan man började mäta detta på 1950-talet.

Varför är detta viktigt? Jo av flera skäl och kanske framförallt av två.
1. Fler människor har ett arbete att gå till varje dag. Just nu får ca 500 personer om dan gå från utanförskap till ett arbete.
2. Ökade skatteintäkter. Ju fler arbetade timmar desto mer skatteintäkter och mer resurser att använda till de som har behov. Skola, sjuka, äldreomsorg etc.

Min fundering är varför väljare inte stödjer en politik som gör att människor får ett arbete och slipper vara beroende av bidrag? Varför tycker en del att det är fel att färre människor behöver bidrag och stöd för sin försörjning? Varför inser man inte att ju fler som får ett arbete ju mindre resurser behöver satsas på vuxenutbildning, arbetsmarknadspolitiska åtgärder etc? Varför inser man inte att mer resurser därmed läggs på rehabinsatser i syfte att även ge de med sämre förutsättningar en chans att få ett jobb?

Vad är problemet med Sverige?!?
Jag tror det sitter en sosse på mångas axlar som påstår att bidrag är solidaritet och skattesänkningar enbart gynnar den rike. Den dagen sossen kan petas bort från axeln kommer opinionen att vända. För det kan väl ändå inte vara så att svensken i allmänhet tror att bidrag i alla lägen löser solidaritetsfrågan? Om så är fallet är vi som land illa ute.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.