Drivmedelsskatten

* Drivmedelsskatten
Kristdemokraterna ändrar inriktning när det gäller frågan om halverad moms på drivmedel. En av våra många frågor vi drev i valrörelsen då bensinen stundtals var uppe i 13:-/litern. Analysen då var att livet för boende i glesbygd med noll kollektivtrafik fick en allt svårare situation. Halverad moms på drivmedel gällde även etanol etc. Efter valet har dels klimatfrågorna kommit fram i en allt skarpare skepnad, vi har inte gehör för vår ståndpunkt i regeringen. Då måste vi som parti hitta andra vägar att nå samma mål. Därför har den grupp som arbetar med dessa frågor i partiet kommit fram till en balans mellan ökad hänsyn till klimatfrågan och möjligheten att bo och leva i glesbygd utan kollektivtrafik.

Några av förslagen handlar om ökade avdragsmöjligheter för resor i arbetet och införandet av ett schablonavdrag för privatresor beroende på var man bor. Att inte ompröva en ståndpunkt som påverkas av andra faktorer vore ju rent dumt. Målet är dock detsamma. Boende i glesbygd ska kunna ta sig från plats A till B med egen bil utan att det ska kosta skjortan. Det målet har vi inte släppt.

En kommentar

  1. Sailorn

    Är inte vallöften lika med andra löften, dvs man ljuger om man inte inför dem eller försöker i alla fall?
    Hur med max avgift 2900 kr i fastighetsskatt?Hur ed bensinmomsen,eller var Kd så dåligt inforerade om klimathot,CO2 etc?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.